Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Razendsnelle Leclerc niet tevreden: "Het was een zware vrijdag"

Charles Leclerc was met afstand de snelste man tijdens de tweede vrije training, maar heel tevreden is de Ferrari-coureur na afloop niet. Zijn langzamere teamgenoot lijkt wat meer in zijn nopjes.

Leclerc through grass australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De voorsprong van Charles Leclerc op grote rivaal Max Verstappen was aan het einde van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië ongeveer tweeënhalve tiende van een seconde. De Nederlander, die zo nu en dan worstelde met zijn RB18, heeft dus een redelijke achterstand.

Toch is Leclerc niet tevreden na afloop van de trainingen in Australië, zo laat hij na afloop doorschemeren. "Voor mij was het een zwaardere vrijdag. De eerste training was lastig, maar in de tweede oefensessie ging het al wat beter. Er is echter nog veel werk aan de winkel", oordeelt de Monegask.

Alhoewel hij de snelste was, heeft hij nog geen ronde kunnen rijden die van begin tot einde goed was, erkent Leclerc. Maar volgens de Ferrari-man hadden alle coureurs daar last van. "Ik denk niet dat welke coureur dan ook echt een goede ronde heeft kunnen rijden. De kwalificatie is echter pas op zaterdag, dus hopelijk gaat het dan goed! Let's push!"

Sainz meer tevreden

Teamgenoot Carlos Sainz was na afloop op het oog iets meer tevreden met zijn vrijdag, terwijl hij wel 0,4 seconden toegaf op Leclerc. Het kan nog beter, maar de basis is goed, oordeelt de Spanjaard. "Het was een interessante trainingsdag, gedurende welke we met veel nieuwe dingen te maken kregen ten opzichte van 2019."

"Het circuit is heel anders dan voorheen: sneller en het nieuwe asfalt voelt heel anders aan wat betreft de grip. We moeten blijven werken aan het begrijpen van de banden, maar over het algemeen denk ik dat we een goede basis hebben om te beginnen aan de voorbereiding van de kwalificatie op zaterdag", aldus Sainz.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen hekelt 'extreem pijnlijk' Red Bull-probleem