Razendsnelle tijden tijdens laatste wintertestdag

09 mrt. 2018 18:04 Jan van der Burgt 1 reacties
Sebastian Vettel heeft twee weken testen als snelste afgesloten. Op de laatste dag kwam niemand meer aan de tijd die de Duitser op donderdag op de klokken bracht. Kimi Raikkonen hield Ferrari vandaag wel bovenaan, terwijl Daniel Ricciardo beslag legde op de vierde plaats.

Coureurs komen niet aan Vettel's toptijd

Daniel Ricciardo liet het aankomen op het laatste uur om zich te melden aan de kop van het veld. De hele dag reed hij rustig zijn rondjes op mediums en softs. Aan het eind van de dag benutte hij de supersofts om zichzelf naar de vierde plek op te werken. Uiteindelijk gaf hij daarmee alsnog een seconde toe op Kimi Raikkonen die Ferrari op de hypersofts aan kop van de tijdentabel hield. 

Met 92 ronden behoorde Daniel Ricciardo bepaald niet tot de meest productieve rijders van de dag. Kimi Raikkonen wel en bevond zich in het goede gezelschap van Grosjean, Hartley en Ocon, die allemaal de 150 ronden-barrière slechtten. Mercedes deed dat als team ook, maar had daar beide rijders voor nodig. Mercedes boekte onderwijl een indrukwekkende mijlpaal, door in totaal meer dan duizend ronden te rijden.

De opvallende nummer twee was vandaag Fernando Alonso. De Spanjaard stond een groot deel van de dag binnen met turboproblemen, maar een motorwissel zorgde ervoor dat Alonso zijn programma in de middag kon vervolgen. Op hypersofts snelde hij naar de tweede tijd, maar op papier lijkt McLaren nog altijd het minst betrouwbare team.

Problemen waren er ook voor Renault. Door versnellingsbakproblemen kwam Carlos Sainz pas in het laatste uur aan rijden toe. Hij maakte de hypersofts te gelde door direct een tijd te klokken die uiteindelijk goed genoeg bleek voor de derde plaats. Nico Hulkenberg stond als rijder ingepland voor de middag, maar die moest het stuur aan zijn teamgenoot laten.

Bij Williams slaagden men er wel in om beide rijders te laten rijden. Sergey Sirotkin en Lance Stroll bungelden onderaan de tijdenlijst, waarbij gezegd moet worden dat de beide rijders hun snelste tijd op de softs lieten noteren. 

Over twee weken stappen de Formule 1 coureurs pas weer in hun bolides. In Melbourne gaat het Grand Prix-seizoen echt van start met de Grote Prijs van Australië. Volgens goed gebruik weten we dan pas écht hoe de krachtsverhoudingen liggen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen