Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Razendsnelle Verstappen belooft nog snellere tijden

Max Verstappen heeft een succesvolle testweek achter de rug, die hij met afstand afsloot als snelste coureur van het veld. Tijden doen er echter niet toe en Max weet maar al te goed dat hij nog een stuk harder kan in zijn RB18. Hij blikt terug op de zaterdag in Bahrein.

Verstappen Red Bull Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen toonde aan het einde van de laatste testdag wat spierballen toen hij een setje van het zachtste rubber onder zijn nieuwe Red Bull RB18 geschroefd kreeg. Hij klokte met afstand de snelste tijd van de dag.

Maar tijdens de testdagen gaat het niet per se om de tijden, maar vooral over het geheel. Dat zat wel goed, zo laat Verstappen weten. "De auto voelde goed aan, ook qua balans. Vooral dat laatste is erg belangrijk."

Nieuwe onderdelen deden hun werk

Tijdens de laatste testdag in Bahrein kregen Verstappen en teamgenoot Sergio Perez nieuwe onderdelen tot hun beschikking, die we in dit artikel uitgebreid hebben geanalyseerd.

Die nieuwe updates deden hun werk en Verstappen is dan ook zeer tevreden over de vooruitgang die hij en zijn team hebben geboekt. "We hebben ons testprogramma af kunnen werken, dus dat is altijd positief.

"De nieuwe onderdelen die we op de auto hadden deze zaterdag, werkten goed, zoals gehoopt. We hebben deze dagen veel over de auto geleerd en hem sneller gemaakt, precies wat ons doel was."

Red Bull kan nog veel harder

Dat Verstappen de dag eindigde met zijn snelste tijden van het weekend, is niet meer dan logisch, oordeelt hij. Bovendien waren die tijden, waarmee hij ruim sneller was dan de concurrentie, nog langer niet het maximale dat hij kon laten zien.

"Het telkens sneller gaan, is de natuurlijke progressie gedurende de dag, ook omdat we verschillende banden uitproberen met het oog op de Grand Prix volgende week. Niemand heeft al het achterste van zijn tong laten zien, ook wij niet", zo sluit hij met een glimlach af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022