Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

RB geeft zeer opvallende uitleg over valse start Ricciardo

Daniel Ricciardo kreeg een tijdstraf van vijf seconden aan de broek vanwege een valse start tijdens de Grand Prix van Canada. RB komt met een opvallende uitleg over dat moment.

Ricciardo Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij had de kans om vanaf P5 een goed aantal punten te scoren en uiteindelijk pakte hij ook een puntenfinish, maar had er zonder een tijdstraf van 5 seconden wellicht nog meer in gezeten voor Daniel Ricciardo? Hoe dan ook, de start was vals, zo oordeelde de wedstrijdleiding.

Maar wat deed Ricciardo verkeerd? Niks, zo meldt het het team in de terugblik op de race: "Hij volgde alle procedures correct. Het lijkt er dan ook op dat er sprake was van een slepende koppeling, waardoor de auto enkele centimeters naar voren werd geduwd."

Ricciardo werd uiteindelijk achtste in het weekend waarin zijn teamgenoot Yuki Tsunoda door een fout laat in de race niet tot scoren kwam. Voor de Australiër was het zijn tweede puntenfinish van het seizoen, nadat hij zich eerder in de sprintrace voor de GP van Miami goed van voren liet zien.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"