Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

RB grijpt in met handreiking aan tobbende Ricciardo

Daniel Ricciardo rijdt vanaf de Grand Prix van China met een nieuw chassis. Dat maakt sportief directeur Alan Permane bekend in Japan. De beslissing volgt na een reeks matige resultaten van Ricciardo, al zegt het team dat het niets te maken heeft met zijn recente vorm. Het chassis zou er toch al komen.

Ricciardo Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat is er dit seizoen toch aan de hand met Daniel Ricciardo? De Australiër stelde afgelopen winter dat hij met goede prestaties het Red Bull-stoeltje weer wilde veroveren, alleen komt daar tot nu toe nog niets van terecht. Ricciardo staat nog op nul punten, terwijl teamgenoot Yuki Tsunoda overal sneller is en in Australië wel punten wist te pakken.

Maar er is nu hoop voor Ricciardo. RB heeft namelijk besloten hem een gloednieuw chassis te geven in China. De Formule 1 strijkt daar over twee weken neer. Sportief directeur Alan Permane benadrukt tegenover onder meer RacingNews365 dat het nieuwe chassis sowieso geproduceerd zou worden, al vindt het team wel dat het nu beter is om hem aan Ricciardo te geven. Qua prestaties zal het echter weinig uitmaken, denkt Permane.

"Voor mij is het chassis een groot stuk carbon waar we de ophanging aan vastmaken, een motor aan vastmaken en een versnellingsbak aan vastmaken," vertelt Permane. "Het is heel onwaarschijnlijk dat er qua prestaties problemen zijn met het chassis. Er komt echter een nieuw chassis aan en het is volkomen logisch om die aan Daniel te geven, niet in de laatste plaats omdat Yuki blij en comfortabel is met de auto. We hebben simpelweg geen voorkeur voor coureurs."

Overlevingscel

Vroeger voelden de coureurs weleens aan dat er problemen waren met het chassis. Volgens Permane is dat nu niet het geval. "Soms kan je zaken meten door bijvoorbeeld te checken hoe stijf het chassis is. Ik zeg dat het onwaarschijnlijk is, omdat het qua prestaties echt geen verschil maakt. Een overlevingscel, zo wordt het in de reglementen genoemd, is er om de voorwielophanging en de motor af te monteren en de coureur veilig te houden."

"Het is zeker niet iets waar we de coureurs veel in willen laten wisselen. Het is een fijn toeval dat we er één krijgen en het heeft geen zin om hem aan Yuki te geven. Het is logisch om het chassis aan Daniel te geven, maar we brengen geen nieuw chassis vanwege zijn problemen. Daar wil ik duidelijk over zijn. Het past nu gewoon goed bij elkaar."

Permane denkt dat Ricciardo ook met de huidige auto beter zou kunnen presteren. "Er is geen reden waarom Daniel niet met de huidige auto kan rijden wanneer de bolide op zijn snelst is. Dat is duidelijk. Ik ben er vrij zeker van dat hij dat begrijpt en wij moeten hem de snelst mogelijke auto geven."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Japan 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"