Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

RB houdt Ricciardo aan de kant tijdens eerste training GP Japan

Het RB-team gaat met twee Japanse coureurs rijden tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan. Ayumu Iwasa stapt dan in de wagen van Daniel Ricciardo en zal dus naast Yuki Tsunoda gaan rijden.

Ricciardo Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo kent niet de seizoenstart waar hij op had gehoopt met nog nul punten uit de eerste drie races. En nu gunt zijn team RB hem ook nog eens minder trainingstijd tijdens de aankomende race, de Grand Prix van Japan. Ayumu Iwasa stapt namelijk in in de auto van Ricciardo en zo komt RB met een volledige Japanse line-up voor de eerste vrije training voor de race op Suzuka.

Helmut Marko maakte dat in zijn persoonlijke column voor Speedweek bekend. De Japanse Iwasa reed in 2022 en 2023 in de Formule 2 en werd in zijn eerste jaar vijfde om vorig jaar vierde te worden in de hoogste juniorklasse vóór de Formule 1. Nu rijdt Iwasa in de Super Formula voor Team Mugen. Hij is sinds 2021 een Red Bull-junior en kan tevens rekenen op de steun van Red Bull-motorpartner Honda. Hij reed al wel eerder in een Formule 1-auto tijdens de young driver test voor het voormalige AlphaTauri aan het einde van 2023 in Abu Dhabi.

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen