Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

RB onthult bizarre schade aan auto Tsunoda

RB-CEO Peter Bayer kijkt met gemengde gevoelens terug naar de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Hongarije. Daniel Ricciardo deed het uitstekend, maar Yuki Tsunoda had de nodige problemen en kon dus niet het maximale uit de auto halen. Toch loopt hun toekomst vooralsnog geen gevaar, aldus Bayer.

Tsunoda FP1 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Hongarije zitten er inmiddels op en dus is het tijd voor de teams om de balans al voorzichtig op te gaan maken. Bij RB zal dat toch voor een bitterzoete nasmaak zorgen, want waar de ene coureur heel goed presteerde, zat het voor de ander toch tegen. CEO Peter Bayer doet daarbij een opmerkelijke onthulling over de auto van Yuki Tsundoa.

"Ik kijk er met gemengde gevoelens op terug. Voor Daniel Ricciardo werkte alles heel goed, want we hebben na de eerste training een paar aanpassingen doorgevoerd en daardoor leek hij zich prima op zijn gemak te voelen. Hij maakte wel een klein foutje in zijn snelle ronde, in de laatste bocht, maar afgezien daarvan denk ik dat hij zich zeker een snellere tijd neer had kunnen zetten", blikt Bayer terug op de vrijdag van Ricciardo bij ORF.

Voor Tsunoda begon het weekend echter een stuk slechter. "Het was een soort zwarte vrijdag, want hij heeft een van de camera's geraakt die altijd in de kerbs verstopt zitten. Ik weet niet hoe, maar op de een of andere manier heeft hij het voor elkaar gekregen. Toen we de auto omhoog haalden in de pitbox bleek ook nog eens dat hij met zijn achtervleugel het stoplicht geraakt had van onze pitbox, terwijl we er ook achter kwamen dat we een fout hadden gemaakt in de setup die we recht moesten trekken. Hij was dus niet heel erg blij, maar we weten wel dat de auto hier absoluut beter werkt dan de afgelopen drie races."

De toekomst van de beide coureurs van het zusterteam van Red Bull staan ondertussen nog wel op het spel, waardoor iedere seconde van groot belang lijkt te zijn. Bayer nuanceert de boel echter een beetje. "Ze doen al lang genoeg mee in de Formule 1 en ze gaan prima met die druk om. In de Formule 1 draait het allemaal om prestaties en dat weten ze, dus als ze niet consistent presteren beseffen ze zich dat die discussies vanzelf aanwakkeren. Maar ze weten ook dat ze tot de zomerstop in ieder geval veilig zijn. We nemen die beslissing niet op korte termijn, maar zullen dat ergens in de zomer wel doen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'