Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

RB-teambaas komt 'pijnlijke reminder' onder ogen

RB staat na veertien races zesde in het Formule 1-klassement. De resultaten van het zusterteam van Red Bull zien er prima uit, maar toch staat hen een zware inhaalslag te wachten als ze de andere teams in willen halen.

Ricciardo wet Qualifying Belgium
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Formule 1-seizoen van 2024 is inmiddels al over de helft. De coureurs hebben al veertien raceweekenden afgewerkt en de teams zijn al langere tijd in staat de balans op te maken. Dat geldt ook voor RB. Het Italiaanse zusterteam van Red Bull staat met 36 punten zesde in het constructeurskampioenschap en heeft daarmee het totaal van vorig seizoen al overtroffen.

Toch weet teambaas Laurent Mekies dat zijn team enorme verbeteringen nodig zal hebben als ze nog verder willen klimmen in de pikorde. In een exlusief interview met RacingNews365 legt hij uit dat het eerst noodzaak is om fundamentele verbeteringen door te voeren aan de auto, alvorens er gekeken kan worden naar verdere vervolgstappen.  

"Laat ik het zo zeggen: wat kunnen we nog verbeteren? We kunnen niet ontkennen dat alles wat nog verstopt zit in de auto echt serieus verbeterd moet worden. Ik bedank iedereen binnen het team voor het harde werk, de constante energie en goede sfeer, voor de samenwerking en het tot een goed einde brengen van alle raceweekenden. We zetten kleine stapjes in de goede richting en dat levert ons nu al punten op. Maar hebben we nu al genoeg ruimte om te vechten voor beter, vanaf de positie waar we nu in staan? Waarschijnlijk niet." 

"Daar moeten we dus aan gaan werken, want de laatste paar races voor de zomerstop waren in dat opzicht een goede reminder. Iedere concurrent zal zich weer verbeteren. Haas en Sauber doen dat misschien minder snel, maar Williams lijkt een pad in te slaan wat erg lijkt op ons ontwikkelingsplan. Zij zitten misschien al in hun tweede jaar en wij nog in het eerste, maar het lijkt erg op elkaar. We zoeken dus naar verbetering, maar moeten er vooral voor zorgen dat we ons doel niet uit het oog verliezen door de druk op onze schouders."

'Pijnlijke herinnering'

Dat men bij RB hard werkt aan die verbetering is wel duidelijk, al verloopt dat niet altijd zonder slag of stoot. De upgrade die het team meenam naar Barcelona werkte bijvoorbeeld niet helemaal naar behoren en als het aan Mekies ligt zijn de goede resultaten van de openingsraces niet meer dan een 'pijnlijk aandenken' aan waar de auto en het team allemaal toe in staat is.

"Als we kijken naar alle moeilijkheden, komen die problemen van de Barcelona-upgrade natuurlijk meteen naar boven. We hadden net een paar sterke races achter de rug en hoopten daar op voort te bouwen, maar dat lukte wat performance betreft totaal niet. Maar we mogen die eerste maanden koste wat kost niet vergeten. Het is hartstikke pijnlijk, maar wel een nodige reminder. We zullen snel en consistent zijn, maar kunnen dat alleen met een sterkere basis." 

"Het is goed om deze ingewikkelde en lastige momenten samen te beleven. Zelfs als onze concurrenten ineens een stuk dichterbij kunnen komen, kunnen wij nog steeds het idee krijgen dat we de mogelijkheid hebben weer terug te vechten tijdens de tweede seizoenshelft."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Bearman of Magnussen? Coronel 'adviseert' Haas: "Maak geld over en laat hem thuis!"