Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

RB zoekende naar oplossing om Ricciardo beter te laten presteren

Het nieuwste chassis van RB leek te resulteren in een verbetering van prestaties voor Daniel Ricciardo. Zal het genoeg zijn voor de goedlachse Australier om zijn stoeltje na dit jaar te kunnen behouden?

Ricciardo Mekies
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sinds het begin van dit jaar worstelt Daniel Ricciardo met het rijgedrag van de VCARB 01, waardoor hij niet langer een kandidaat lijkt te zijn om in 2025 terug te keren naar Red Bull. Op een gegeven moment werd er zelfs gespeculeerd dat hij nog maar een paar races had om zichzelf bij RB te bewijzen en zijn stoeltje te behouden.

RB-teambaas Laurent Mekies heeft echter duidelijk gemaakt dat er geen plannen zijn om Ricciardo te vervangen en in plaats daarvan doet het team er alles aan om ervoor te zorgen dat de problemen die de 37-jarige ondervindt snel worden opgelost. Zo bevestigd hij ook dat er "later in het seizoen" nog meer wijzigingen aan de auto van dit jaar zullen worden doorgevoerd om het comfort van de goedlachse Australiër in de bolide te verbeteren.

De eerste stap in de juiste richting werd gezet in China, waar Ricciardo een nieuw chassis kreeg en een sterker weekend neerzette dan voorheen. Zijn race had kunnen resulteren in een puntenfinish als hij niet van achteren werd geraakt door de Aston Martin van Lance Stroll.

Toch was de RB-teambaas tevreden na China. "Het is positief dat Daniel zo sterk kon rijden," vertelde Mekies in een exclusief interview met RacingNews365. "We zeggen al een paar races dat hij zich steeds meer op zijn gemak voelt in de auto en dat bleek (in China, red.) het geval te zijn. Ik weet zeker dat dit niet de laatste stap voorwaarts is die we met hem zullen zetten."

RB kruist vakjes aan met Ricciardo

Ricciardo was in eerste instantie terughoudend toen hem werd gevraagd of het nieuwe chassis een verschil had gemaakt, omdat hij vond dat hij pas na vijf races een concretere mening kon geven. Onder druk bevestigde hij echter dat hij een positiever gevoel had.

Mekies heeft nu verklaard dat er, naast het nieuwe chassis, nog andere componenten onderweg zijn die zijn ontworpen om Ricciardo te helpen om zijn comfortzone weer op te zoeken. "Het is duidelijk dat Daniel zich vanaf het begin oncomfortabel voelde door sommige karakteristieken van de auto," zei Mekies. "Sommige dingen proberen we op korte termijn aan te pakken, anderen wat later in het seizoen."

"Bovendien waren er een aantal hokjes die we wilden afvinken, om alles zo goed mogelijk te controleren. De introductie van het chassis was sowieso gepland, want als een chassis uit productie komt zet je het gewoon in in het raceteam. Door het chassis bij Daniel onder te brengen vinkten we gewoon een van deze vakjes af."

Of de verbetering ook terug te zien is in prestaties moet het team nog controleren. "We zullen samen met hem naar de data kijken om te zien welke rol hij daarin heeft gespeeld en zoals hij al zei moet dit over een aantal races worden beoordeeld om de invloed te begrijpen. Wat belangrijk is, is dat we weekend na weekend steeds beter weten wat we hem moeten geven om hem honderd procent te laten pushen."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'