Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nelson Piquet

Rechter legt Piquet miljoenenboete op na racistische uitlatingen over Hamilton

Drievoudig Formule 1 wereldkampioen Nelson Piquet is door de rechter veroordeeld tot het betalen een boete van 5 miljoen Braziliaanse real. Dit vanwege de racistische uitspraken die hij deed toen hij over Lewis Hamilton sprak.

Nelson Piquet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In 2022 kwam Nelson Piquet in opspraak nadat hij racistische uitlatingen deed toen hij sprak over Lewis Hamilton. Hij verontschuldigde zich later, maar daarmee voorkwam hij niet dat er een rechtszaak tegen hem werd aangespannen door vier verschillende mensenrechtenorganisaties. Zij eisten dat Piquet een boete van 10 miljoen Braziliaanse real werd opgelegd.

De rechter oordeelde dat Piquet de helft daarvan moet betalen (5 miljoen real = ± 900.000 euro) aan de rechtbank. Rechter Pedro Matos de Arrudo heeft in de bepaling van de boete meegenomen dat deze boete een 'herstellende functie moet hebben voor wat betreft de burgerlijke aansprakelijkheid', maar ook een bestraffende functie.

"Zodat we als samenleving ooit verschoond kunnen zijn van dit soort verderfelijke uitingen van racisme en homofobie", zo lichtte de rechter volgens schrijven van Reuters Sport toe.

Ook interessant:

Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull

Red Bull scoorde maximaal in Djedda, maar Max Verstappen niet. Door problemen in de kwalificatie moest hij uiteindelijk genoegen nemen met P2. In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk waarom de Nederlander terecht kritisch is en bespreken ze alle andere gebeurtenissen tijdens het F1-weekend in Saoedi-Arabië. Beluister 'm hieronder!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1