Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-adviseur Marko heeft bewezen oplossing voor 'probleem' Schumacher

Red Bull heeft nooit actief jacht gemaakt op Mick Schumacher en zal dat als het aan Helmut Marko ligt ook niet snel gaan doen. De Red Bull-adviseur ziet een groot probleem met de jonge Duitser.

Mick Schumacher is bezig aan zijn tweede volledige seizoen in de Formule 1. Met een auto die aanzienlijk beter is dan die van 2021 moeten er dit jaar op regelmatige basis punten kunnen worden gescoord. Kevin Magnussen slaagt daar goed in, maar Schumacher staat nog op de hatelijke nul en valt vooral op door crashes en fouten. Red Bull-adviseur Helmut Marko ziet dat laatste als een mogelijke sta-in-de-weg voor het vervolg van zijn F1-carrière: "Hij heeft nooit op onze radar gestaan, omdat hij als juniorcoureur deel uitmaakt van de Ferrari-talentenpoule", aldus Marko in gesprek met RTL . Met zijn optredens anno 2022 gaat daar ook niet echt verandering in komen, want Marko is niet gecharmeerd van wat hij laat zien: "Het verschil met Magnussen is denk ik vaak te groot en ook zijn hoeveelheid crashes vormt een probleem", zo vervolgt hij, om daar aan toe te voegen dat hij niet alle teaminterne details kent.

Kan Schumacher een 'Tsunodaatje' doen?

Maar, misschien heeft Marko wel de oplossing voor Guenther Steiner en het hele Haas F1-team. Vorig jaar immers hakte hij met F1-rookie Yuki Tsunoda met hetzelfde bijltje. De Japanner debuteerde sterk, maar viel daarna vooral op door crashes en andere fouten. "We verhuisden Yuki toen naar Italië om hem dichter bij het team en de teambaas te laten wonen. Hierdoor raakte hij meer betrokken bij het team en vandaag is hij zowel fysiek als mentaal sterker." "Hij traint daarvoor intensiever en werkt op een breder vlak samen met de engineer. En zoals we dit seizoen kunnen zien, heeft dat zijn vruchten afgeworpen." De cijfers liegen inderdaad niet. Tsunoda staat met 11 punten twaalfde en staat daarmee vóór zijn veelgeprezen teamgenoot Pierre Gasly.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein