© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: 'Als we een competitieve motor krijgen blijven we in de F1'

03 jul. 2017 21:13 Rik Alkema 1 reacties
Het huidige contract van Red Bull Racing loopt nog tot en met 2020. Tot die tijd hoeven de fans zich nog geen zorgen te maken dat de Oostenrijkse renstal zich terugtrekt uit de Formule 1.

Red Bull Racing in ieder geval actief in F1 tot 2021

Al meerdere malen hebben zowel teamadviseur Helmut Marko als teameigenaar Dietrich Mateschitz verkondigd dat Red Bull ontevreden is over de huidige gang van zaken. Red Bull wil strijden om de wereldtitel, maar beschikt in tegenstelling tot de concurrentie niet over een eigen motor. Juist die motor speelt een doorslaggevende rol van betekenis om het kampioenschap te winnen. Red Bull pleit dan ook voor een onafhankelijke motorleverancier waarbij tevens de kosten drastisch omlaag moeten. Indien dit niet gebeurt, dan bestaat de kans dat het team zich terugtrekt uit de koningsklasse van de autosport.

Zo ver is het echter nog niet. Tegenover Sky Sports F1 nuanceert Christian Horner de uitspraken van het Red Bull kamp.

© Red Bull Contentpool

"Natuurlijk willen we graag actief blijven in de Formule 1, maar dan wel op een competitieve basis. Het is erg frustrerend dat we dat momenteel niet zijn, maar dat komt vooral doordat de motoren een te grote rol spelen. We hebben nog een contract tot en met 2020. We blijven hoe dan ook tot 2021 actief in de Formule 1."

De huidige motorleveranciers komen morgen met potentiële nieuwe motorleveranciers bijeen om te filosoferen over de toekomst van de motoren in de Formule 1. Volgens Horner is dat niet het enige punt dat van belang is voor Red Bull Racing.

"Welke kant wil Liberty Media op met de motoren? Wat willen ze in het algemeen met de Formule 1? Wat gaat er allemaal gebeuren? Het zijn wat dat betreft interessante tijden voor de sport."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen