Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: 'Als we een competitieve motor krijgen blijven we in de F1'

Het huidige contract van Red Bull Racing loopt nog tot en met 2020. Tot die tijd hoeven de fans zich nog geen zorgen te maken dat de Oostenrijkse renstal zich terugtrekt uit de Formule 1.

Al meerdere malen hebben zowel teamadviseur Helmut Marko als teameigenaar Dietrich Mateschitz verkondigd dat Red Bull ontevreden is over de huidige gang van zaken. Red Bull wil strijden om de wereldtitel, maar beschikt in tegenstelling tot de concurrentie niet over een eigen motor. Juist die motor speelt een doorslaggevende rol van betekenis om het kampioenschap te winnen. Red Bull pleit dan ook voor een onafhankelijke motorleverancier waarbij tevens de kosten drastisch omlaag moeten. Indien dit niet gebeurt, dan bestaat de kans dat het team zich terugtrekt uit de koningsklasse van de autosport. Zo ver is het echter nog niet. Tegenover Sky Sports F1 nuanceert Christian Horner de uitspraken van het Red Bull kamp.

"Natuurlijk willen we graag actief blijven in de Formule 1, maar dan wel op een competitieve basis. Het is erg frustrerend dat we dat momenteel niet zijn, maar dat komt vooral doordat de motoren een te grote rol spelen. We hebben nog een contract tot en met 2020. We blijven hoe dan ook tot 2021 actief in de Formule 1." De huidige motorleveranciers komen morgen met potentiële nieuwe motorleveranciers bijeen om te filosoferen over de toekomst van de motoren in de Formule 1. Volgens Horner is dat niet het enige punt dat van belang is voor Red Bull Racing. "Welke kant wil Liberty Media op met de motoren? Wat willen ze in het algemeen met de Formule 1? Wat gaat er allemaal gebeuren? Het zijn wat dat betreft interessante tijden voor de sport."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje