Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull baalt van tweede plaats Verstappen: "Dan had hij het gered"

Max Verstappen liep op een haar na poleposition in Austin mis. De Nederlander zag zijn ultieme poging in rook opgaan door een crash van George Russell. Volgens teambaas Christian Horner had het niet veel gescheeld of die poleposition was wel degelijk bij Verstappen terecht gekomen.

Horner China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen begint de Grand Prix van de Verenigde Staten niet vanaf poleposition, maar vanaf P2. De Nederlander kwam in de eerste run nipt tekort op Lando Norris, maar leek tijdens zijn tweede run alsnog onderweg naar de snelste tijd. Die kwam er niet, want iedereen moest afremmen voor een zware crash van George Russell.

Het zorgt voor gemengde gevoelens bij Red Bull. Teambaas Christian Horner vertelt bij Viaplay dat Verstappen eigenlijk die poleposition had moeten pakken: "We waren erg snel, maar het was niet de beste ronde tijdens die eerste run. Hij (Verstappen red.) verloor wat tijd in de een na laatste bocht. Dus die tweede run was belangrijk en ik denk dat hij het daar ook mee had gered."

"Maar je weet dat bij zo'n gele vlag je van je gas af moet," zo vervolgt de Brit. "We staan nog steeds op de eerste rij, dus hopelijk kunnen we meedoen om de overwinning."

Voorlopig lijken de updates van Red Bull haar vruchten af te werken. De RB20 lijkt een stuk stabieler en dat kan Horner onderstrepen: "Ik denk dat we wat tijd hebben gevonden. We hebben de balans verbeterd en vanaf de eerste sessie is hij (Verstappen) erg competitief. Hij was de snelste in Q1 en Q2 en ik denk dat hij ook in Q3 het had gered, maar helaas mocht het niet zo zijn. Maar we hebben de sprintrace gewonnen en we staan nu weer op de eerste startrij, dus al met al zijn het positieve dagen tot nu toe."

Toch wil de Brit de concurrentie nog niet afschrijven. Want vooral achter Verstappen staat een gevaarlijke uitdager volgens Horner: "Lando gaat natuurlijk snel zijn. Maar ook de Ferrari's waren erg snel in de (sprint)race. Die kun je dus niet afschrijven. Het zal een interessante race worden."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Aangepaste startopstelling Formule 1 GP Verenigde Staten 2024