Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull begint contractonderhandelingen met Perez

Sergio Perez en Red Bull Racing zijn recentelijk gestart met de onderhandelingen over een nieuw Formule 1-contract. Het contract van de teamgenoot van Max Verstappen loopt eind dit seizoen af.

De onderhandelingen voor een contractverlenging van Sergio Perez bij Red Bull zijn begonnen. Het huidige contract van Perez loopt af na het huidige Formule 1-seizoen, maar de Mexicaan is uit op een langer verblijf bij het topteam. Na afloop van de Grand Prix van Miami vroeg RacingNews365 hem naar de onderhandelingen met Red Bull. "We zijn de gesprekken begonnen", bevestigde Perez. "Maar we hebben geen haast om het allemaal al snel voor elkaar te hebben." Julian Jakobi, de manager van Perez, is al meerdere keren gespot bij het motorhome van Red Bull. Of de coureur uit is op een contract voor 2023 of voor meerdere jaren, is nog niet bekend.

Perez de meest logische keuze voor Red Bull?

Perez is momenteel bezig aan zijn tweede Formule 1-seizoen voor Red Bull. In 2021 presteerde hij nog niet altijd naar wens, maar was hij onmisbaar in de strijd voor de coureurstitel van Max Verstappen. In 2022 gaat het beter bij Perez: hij veroverde zijn eerste pole van zijn carrière en is steeds vaker terug te vinden aan de voorkant van het veld. Red Bull heeft de luxepositie om tussen meerdere coureurs te kiezen, maar het lijkt er nog niet op dat ze een coureur van hun eigen opleiding gaan promoveren. AlphaTauri-coureurs Pierre Gasly en Yuki Tsunoda rijden in 2022 nog niet de sterren van de hemel, althans niet op een manier die Red Bull aan het twijfelen zal brengen. Afgelopen weekend gaf Horner nog aan dat de keuze voor volgend jaar op dit moment een no-brainer was .

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi