Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull behaalt 'optimistisch' doel niet: "Maar toch was het heel ongewoon"

Max Verstappen reed 147 ronden tijdens zijn eerste testdag in Barcelona. Drie meer en hij had het doel dat Red Bull had gezet gehaald. Daar maalt men niet om, want ze zijn bij de Oostenrijkse renstal verbaasd dat ze überhaupt in de buurt zijn gekomen.

Het is niet raar om tijdens de eerste testdag van het nieuwe seizoen tegen wat kleine probleempjes aan te lopen, waardoor een team hier en daar wat testtijd verliest. Dat hoort er allemaal bij en de teams calculeren dat vaak ook in. Toen Red Bull dan ook haar, naar eigen zeggen 'optimistische' doel van 150 ronden stelde voor de eerste testdag, hadden ze niet verwacht dat ze dat zouden halen. Dat klopte, maar dat ze slechts drie ronden tekort kwamen, stemt het team van Max Verstappen zeer tevreden. "We hebben een heel optimistisch doel gesteld voor de eerste testdag", vertelt Guillaume Rocquelin, Head of Race Engineering van Red Bull, na afloop van de woensdag. "Het doel van 700 kilometer haalden we niet. We zaten er drie ronden van af! Dat we zoveel reden op de eerste testdag was echter al heel ongewoon!"

Red Bull leert de RB18 beter kennen

De 147 ronden die Max Verstappen reed, zorgden ervoor dat Red Bull al een boel meer te weten is gekomen over de prestaties van de RB18. Men weet nu al meteen wat ze kunnen doen om de wagen nog beter te maken. "Ik ben heel blij, omdat het heel goed ging deze woensdag", vervolgt de Fransman. "Alles verliep vlekkeloos. We hebben enkele tests gedaan en we hebben nu al een goed idee over wat we moeten doen om de auto te verbeteren." "Max is tot nu toe ook tevreden. Er zijn wel wat beperkingen, maar dat is niet iets waar we alles voor ondersteboven moeten halen om de auto werkend te krijgen", aldus Rocquelin.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"