Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull belooft Perez volwaardige steun in Verstappen-strijd: "Alles wat hij nodig heeft"

Sergio Perez heeft een dipje. De laatste drie weekenden verliepen niet zoals hij had gehoopt. Red Bull doet haar best om de Mexicaan er weer bovenop te helpen.

Perez Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een sterk begin van het seizoen, werd Sergio Perez de laatste drie Grands Prix met gemak verslagen door Max Verstappen. In Miami reed de Nederlander vanaf P9 naar de zege, terwijl Sergio Perez vanaf pole was vertrokken.

In Monaco en Spanje ging het van kwaad tot erger voor Perez, die tot twee maal toe faalde in de kwalificatie. Het leverde een puntloze race op in het prinsdom en afgelopen weekend moest hij het doen met een vierde plaats. In het kampioenschap betekent het een voorsprong van ruim vijftig punten voor Verstappen.

In gesprek met onder meer RacingNews365 vertelt Red Bull-kopstuk Paul Monaghan, als Chief Engineer verantwoordelijk voor een zo goed mogelijk presterende auto tijdens een GP-weekend, verzekert de Brit dat het Red Bull-team er alles aan doet om Checo maximaal te laten presteren.

"Het vertrouwen van een coureur en zijn performance kunnen soms een beetje schommelen. Dat zie je ook bij andere teams. Als Red Bull zijnde bieden we Checo onze volledige steun. De twee auto's zijn volledig hetzelfde. Wat hij ook nodig heeft, wij zullen ons best doen om hem te steunen en hem er doorheen te slepen."

Dat Checo wat mindere weekenden achter de rug heeft, wil niet zeggen dat zijn team plots het over een andere boeg gaat gooien, benadrukt Monaghan. "Wie weet wint hij wel in Canada! Het is niet alsof we opeens onze aanpak om gaan gooien. We behandelen onze coureurs eerlijk en steunen ze zo goed mogelijk. Daarin zal niets veranderen. Het is gewoon een van die dingen die erbij horen."

Andere techniek?

Als Monaghan vervolgens gevraagd wordt naar een opmerking van Checo, die zou hebben gezegd dat hij zijn rijstijl tijdens het GP-weekend in Spanje wat heeft aan proberen te passen, denkt Monaghan wel te weten waar zijn coureur het over had.

"Ik denk dat ik weet wat hij bedoelt, maar hij is hier nu niet om dat te bevestigen. Checo probeert niet zijn rijstijl aan te passen, maar hij probeert de snelst mogelijke rondetijd neer te zetten. Als er technieken zijn die hem sneller kunnen maken, dan zou hij dom zijn dat niet proberen."

"Tegelijkertijd denk ik niet dat dat zijn resultaat tijdens de kwalificatie veranderd zou hebben, maar als zijn rondetijden verbeteren, dan profiteren wij als Red Bull daar als team natuurlijk wel van!", aldus de Brit.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken