Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull belooft Verstappen verbeterde auto voor GP Imola

Red Bull zit niet stil. Als Max Verstappen in Imola arriveert voor de tweede Grand Prix van het jaar, is zijn RB16B alweer geüpdatet.

Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Dat de Red Bull RB16B snel is, hebben we al gezien, zowel tijdens de wintertests als tijdens het eerste Grand Prix-weekend in Bahrein. Men lijkt met het doorontwikkelen van de RB16 van vorig jaar de juiste weg in te zijn geslagen en die weg vervolgt men. Al bij de volgende Grand Prix, de Grote Prijs van Imola, zullen er updates op de auto van Max Verstappen en Sergio Perez zitten.

Gevraagd wat chief engineer Paul Monaghan heeft geleerd en wat Red Bull aan wijze lessen meeneemt vanuit de Grand Prix van Bahrein, toont hij zich strijdlustig: "We weten nu dat we een snelle auto hebben en dat er nog 22 Grands Prix te rijden zijn. Er is nog niks gewonnen of verloren", zo laat hij optekenen ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"We hebben al enkele updates in de pijplijn zitten voor de Grand Prix van Imola en nóg meer updates voor de daaropvolgende races. We zijn verwikkeld in een tweestrijd, waarbij het onze taak is om een auto af te leveren die staat als een huis en geen problemen geeft", vervolgt Monaghan.

En heel veel meer kan Red Bull niet doen, weet hij: "Wij zullen de auto met het oog op Imola zoveel mogelijk proberen te verbeteren. We hebben enkele punten gevonden die voor verbetering vatbaar zijn. Ons eigen lot hebben we zelf in de hand, maar wij kunnen niet beïnvloeden wat andere teams als Mercedes en Ferrari doen."

"Wij moeten ervoor zorgen dat wij bulletproof zijn en wij moeten Max en Sergio (Perez, re.) een auto geven waar ze snel mee kunnen zijn, voor zowel Imola, Portugal, Spanje, Monaco en alle races die volgen. Het heeft geen zin om de GP van Imola te winnen en te zeggen 'we worden kampioen'. Er wacht een ons een lange strijd in een lang seizoen."

Ook interessant:

Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1