Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull beperkt schade tijdens tegenvallende testdag, Ferrari opnieuw solide

Het was niet de dag van Red Bull, deze donderdag. Met Sergio Perez kwam men net tot aan de helft van het aantal ronden dat Max Verstappen op woensdag nog wist te voltooien. Door problemen stond het team een lange tijd stil.

De testdagen in Barcelona waren nog zo goed begonnen voor Red Bull, dat op woensdag 147 ronden en bijna 700 kilometer af wist te leggen. Op donderdag wist men net 350 kilometer bij te schrijven op de teller, nadat Sergio Perez veel stil stond in de pitbox met problemen. In de ochtend zagen we Perez eerst met veel meetapparatuur op zijn wagen, waarmee hij vaak naar binnen en naar buiten reed. In de eerste twee uur reed hij 19 ronden. Daarna wilde hij doorpakken, maar met 38 ronden op de teller viel de Mexicaan stil met versnellingsbakproblemen. De RB18 verdween nog voor 12:30 uur de pitbox in en kwam een lange tijd niet meer naar buiten. Pas vier uur later zagen we Perez weer in actie, maar toen stond er nog maar anderhalf uur op de klok. Er gingen dus zo'n drie testuren verloren. Het laatste deel van de dag leken de problemen in ieder geval verholpen en kon Perez zijn rondeaantal nog ophogen tot een totaal van 77 ronden, door het laatste anderhalf uur veel op de baan te zijn.

Andere teams productiever

Alhoewel het uiteindelijke rondeaantal niet dramatisch laag lag, deden de andere teams het beter dan Red Bull. Grote concurrent Mercedes eindigde op iets meer dan 100 ronden en Ferrari, dat sowieso tot nu toe bezig is aan een sterke testweek, werkte er in totaal bijna 150 af. De meest productieve coureurs waren Pierre Gasly namens AlphaTauri en Daniel Ricciardo namens McLaren, die beiden de hele dag mochten testen. Gasly reed bijna 150 ronden, Ricciardo bijna 130. Esteban Ocon bleef daar niet ver bij achter in zijn Alpine A522. Ferrari en AlphaTauri waren aan het einde van de dag het productiefst van allemaal en wisten zo'n bijna 150 ronden af te leggen. De andere teams kwamen daar niet bij in de buurt. Wederom een goed teken voor de Italiaanse teams, die op woensdag ook al goed voor de dag kwamen.

Ferrari en McLaren opnieuw ver bovenaan op tijdenlijst

Als we naar de rondetijden kijken, waar we dezer dagen dus niet al te veel conclusies aan mogen verbinden, dan is het Ferrari dat bovenaan staat. Op woensdag was het McLaren. Ricciardo zat er dit keer ook goed bij, maar niet zo goed als Norris gisteren. Overigens was de snelste tijd van deze donderdag niet zo snel als de snelste tijd van woensdag. Wat dat betreft is McLaren dus nog steeds de snelste, al reed Norris op een zachtere band. Pierre Gasly zit er overigens ook goed bij deze donderdag, nadat hij op woensdag aan de zijlijn zat. George Russell, Carlos Sainz en Sebastian Vettel wisten ook allemaal tijden neer te zetten in de 1.20. Sergio Perez stond lang in de onderste regionen van de tijdenlijst, maar aan het einde van de dag probeerde hij het op de medium banden, waardoor hij uiteindelijk enigszins in de buurt van de toptijden kwam. Hamilton, die in de ochtend slechts veertig ronden reed, staat helemaal onderaan.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"