Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull bevestigt aanstaande updates voor Verstappen: "Gaan iets nieuws proberen"

Max Verstappen en Sergio Perez krijgen aankomend weekend nieuwe onderdelen voor de RB19. Dat bevestigt adviseur Helmut Marko.

Daar waar vele teams het afgelopen weekend met nieuwe updates kwamen, zo bleef Red Bull achter. Als een van de weinige teams besloot het alleen een speciale achtervleugel mee te nemen voor het circuit in Monaco, en de ophanging wat aan te passen voor de krappe Monegaskische bochten.

De traditionele grotere update die de meeste teams bij de eerste Europese race introduceren, liet men achterwege. De vraag was wat dat betekende. Was het het gevolg van de straf die men heeft gekregen voor het overschrijden van het budgetplafond, waardoor er minder ontwikkeld kan worden? Of kwam het door het circuit, want in Monaco is het door de bijzondere karakteristieken van het stratencircuit lastig om nieuwe updates te beoordelen.

Iets nieuws

Mercedes zette bijvoorbeeld gewoon door toen de GP van Imola, waar de teams hun update eigenlijk wilden introduceren, werd afgelast. De W14'B' zag het levenslicht in de straten van het prinsdom. Dat had weinig nut, oordeelt Helmut Marko in gesprek met OE24.

"Ze hebben een enorme update meegebracht, maar die wilden ze in Imola introduceren. De afgelasting doet hen pijn, omdat ze die drie trainingen daar nodig hadden om de nieuwe onderdelen te optimaliseren. Het GP-weekend in Monaco zal ze daarbij niet hebben geholpen", aldus de adviseur.

En Red Bull? Waarom zien we bij hen (nog) geen update? De Red Bull-adviseur komt met een verlossend antwoord: "Wij gaan in Barcelona iets nieuws uitproberen", zo klinkt hij cryptisch.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken