Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull bevestigt contractverlenging met Honda: "Een grote opluchting"

Honda heeft zich ook voor het jaar 2021 gecommitteerd aan Red Bull en Toro Rosso en daarmee aan een langer verblijf inde Formule 1. Red Bull-adviseur Helmut Marko is opgelucht.

Honda blijft in ieder geval tot en met het seizoen 2021 actief in de Formule 1. Daarmee hebben de Japanners ervoor gekozen om de aanwezigheid in de Formule 1 met één jaar te verlengen, tot grote opluchting van Red Bull-adviseur Helmut Marko, die dat in gesprek met Servus TV wereldkundig maakte. "Het is voor ons een grote opluchting dat Honda actief blijft in de Formule 1, aangezien wij zeer tevreden zijn over onze motorleverancier." Honda stapte in 2018 aan boord van de Red Bull-trein, in eerste instantie als motorleverancier van Toro Rosso, en sinds dit jaar ook van Red Bull. Met drie zeges en twee polepositions (allen op naam van Max Verstappen) zijn de eerste successen al geboekt. Honda gaf eerder aan dat een langer verblijf in de Formule 1 vooral een kostenkwestie was. Een verlening van één jaar geeft de motorfabrikant de tijd en ruimte om de opties voor 2022 en daarna langer te evalueren. Inmiddels hebben zowel Red Bull Racing als Toro Rosso contractverlenging via social media bevestigd.

1199613807607394305

We'll be #PoweredbyHonda in 2021! 👊 The Team are delighted to confirm that we have extended our partnership to use Honda Hybrid power. @HondaRacingF1 pic.twitter.com/CSLNP3Ad6k — Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) November 27, 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"