Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

FIA controleert achtervleugels Mercedes en anderen na kwalificatie

Christian Horner bevestigt dat er na de kwalificatie in Qatar extra tests worden uitgevoerd op de achtervleugels van de Formule 1-bolides. De FIA zal een nieuwe controle toevoegen aan het standaardprogramma. Red Bull reageert hier op de vermoedens dat er iets niet klopt bij de achtervleugel van Mercedes.

Mercedes diffuser Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © rn365/michaelpotts

Red Bull zet al langer vraagtekens bij de achtervleugel van Mercedes. Volgens teambaas Christian Horner zijn er vermoedens dat de achtervleugel van Mercedes te flexibel zou zijn. Horner is dan ook blij dat, volgens hem, de FIA al na de kwalificatie in Qatar met een nieuwe test komt.

"Er komt een kleine neerwaartse test op de achterkant van de vleugel", bevestigt Horner aan Sky Sports. "Een bepaald gewicht wordt aan de achterkant van de vleugel bevestigd, waarschijnlijk zo'n 70 of 80 kilo. Dit wordt er opbouwend opgelegd, zodat je de doorbuiging goed kan meten."

Horner is blij dat de FIA meedenkt in de strijd naast het circuit. Horner en Mercedes-teambaas Toto Wolff willen beiden dat het titelgevecht op het circuit wordt afgehandeld. De extra test moet voorkomen dat teams mogelijk een illegale vleugel hebben. "Het is fijn dat de FIA zo proactief is", aldus Horner.

"Dat ze er naar kijken is goed. Wij maken ons hier (in Qatar, red.) nog niet zo veel zorgen, want de topsnelheid is hier niet allesbepalend. Maar de potentie in Saoedi-Arabië kan groter zijn."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt