Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull bevestigt presentatiedatum nieuwe F1-bolide Verstappen

Red Bull toont op 12 februari aanstaande de nieuwe RB16 aan het publiek. Dat werd al een tijdje gefluisterd, maar nu heeft het team dat ook officieel bevestigd.

Red Bull presenteert de nieuwe Formule 1-bolides al enkele jaren via het online verspreiden van foto- en videomateriaal. Een fysieke presentatie vond voor het laatst in 2016 plaats. Het team van Max Verstappen en Alexander Albon koos er de laatste jaren voor om de nieuwe auto te voorzien van een camouflagelivery. Enerzijds zorgt dat voor een fraai plaatje, anderzijds onttrekt dat belangrijke (aerodynamische) details aan het oog. Met de RB16, die dus op 12 februari het levenslicht ziet, moet Verstappen jagen op zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Nooit eerder was men er zo stellig van overtuigd dat het dit jaar écht moet kunnen lukken. De eerste antwoorden krijgen we als op 19 februari, een week na de launch, de wintertests van start gaan. De eerste Grand Prix wordt verreden in het weekend van 13 t/m 15 maart in het Australische Melbourne.

1224361908335079424

The RB16, ready to #ChargeOn 🤘 pic.twitter.com/6348XDHKau — Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) February 3, 2020

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"