© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull blij met rol van fabrieksteam in 2019

17 jul. 2018 10:20 Wanda Bisschop 0 reacties
Voor het eerst sinds Red Bull actief is in de Formule 1 zal de Oostenrijkse renstal beschikken over een eigen motorfabrikant. Samen met Honda wil Red Bull zich in 2019 dan ook gaan mengen in de titelstrijd.

Horner: 'Toro Rosso profiteert van overstap naar Honda'

Teambaas Christian Horner laat in gesprek met Racefans.net dan ook weten dat hij blij is met de nieuwe rol van zijn team.

"Door de overstap naar Honda komen we in een positie waarin we nauw gaan samenwerken met een motorfabrikant die niet een eigen team heeft. Hierdoor zijn we in staat om al vrij vroeg in het stadium onze input te geven zodat het chassis en de motor perfect op elkaar aansluiten. Nu krijgen we een motor die gebouwd is voor een ander team en moeten we zorgen dat het in ons chassis past."

Het betekent ook dat dat zowel de hoofdmacht als het opleidingsteam met dezelfde krachtbron rijden. Volgens Horner is dit ook een goede zet voor de ontwikkeling van Toro Rosso.

"Toro Rosso gebruikt volgend jaar het volledige Red Bull Technology pakket. Doordat beide teams volgend jaar met dezelfde motor rijden, wordt het een stuk gemakkelijker om dit toe te passen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen