Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull blijft worstelende Perez steunen: "Hij gaat zich weer herpakken"

Waar Max Verstappen week in week uit goed blijft presteren, worden de prestaties van teamgenoot Sergio Perez minder en minder. Teambaas Christian Horner gelooft dat Perez sterk terug zal komen.

Perez Canada wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In de laatste drie kwalificaties (Monaco, Spanje en Canada), slaagde Sergio Perez er niet in om Q3 te bereiken. Waar teamgenoot Max Verstappen de zegen aaneenrijgt, worstelt Perez met zijn vorm. In het begin van het seizoen sprak hij nog de hoop uit om met Verstappen te kunnen strijden om de wereldtitel. Nu moet hij vooral achterom kijken.

Teambaas Christian Horner ziet dat Perez het moeilijk heeft, zo maakt hij duidelijk aan onder meer RacingNews365. "Hij heeft gewoon een goed weekend nodig om zijn vertrouwen op te krikken. Sergio heeft drie moeilijke weekenden gehad en drie lastige zaterdagen die je dan op zondag op achterstand zetten. Wij hebben een maand of twee geleden gezien waartoe hij in staat is. Hij heeft gewoon een sterk weekend nodig om dat vertrouwen terug te vinden en dan twijfel ik er niet aan dat hij terug zal zijn."

Horner denkt niet dat er bij de meest recente race (Canada) iets mis was met de wagen van de Mexicaan, in vergelijking met die van Verstappen. "Ik denk niet dat er iets specifieks verkeerd was aan de wagen. Checo had net als andere coureurs moeite om temperatuur in de banden te krijgen. Dat is natuurlijk iets waar Max altijd heel sterk in is, met zijn manier van rijden. Checo begon op de harde band en verloor wat grip voor zijn pitstop. Op de medium band had hij vergelijkbare problemen als op de harde band. Daarna had hij de ruimte en toen zette hij ook de snelste ronde neer."

Het minder presteren van Perez in deze fase van het seizoen is voor Horner geen reden om te twijfelen aan de capaciteiten van de coureur. "Hij staat gewoon tweede in het wereldkampioenschap op dit moment. Hij is de enige andere coureur naast Max die dit seizoen races gewonnen heeft. We moeten hem steunen in deze, voor hem moeilijke, periode en ik weet zeker dat hij zich weer gaat herpakken."

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team