Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull bloost na update Mercedes: "We voelen ons gevleid"

In Monaco reden de wagens van Mercedes rond met flink wat updates. Vooral dit weekend in Spanje wordt er veel verwacht van de vernieuwde wagen. Sommige updates lijken wel verdacht veel op die van Red Bull.

Hamilton Monaco Q
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met veel genoegen keek Mercedes (en ja, ook de andere teams) naar de vloer van de Red Bull van Sergio Perez, toen deze via een hijskraan van de het circuit in Monaco werd getakeld na een crash in Q1 van de kwalificatie. Foto's werden genomen en wie weet gaan we snel wat terugzien van Red Bull bij andere teams. In Monaco zagen we al een geüpdatete versie van de Mercedes. Het hele jaar worstelt het team van Lewis Hamilton en George Russell al met de prestaties van de wagen.

Het team staat inmiddels al een straatlengte achter Red Bull, het te kloppen team dit jaar. Waarom dan niet doen wat het team van Max Verstappen doet, moet men wellicht gedacht hebben bij Mercedes. De geometrie van de nieuwe wielophanging lijkt immers verdacht veel van die van Red Bull. Christian Horner vindt het eerlijk gezegd wel leuk. "Het is eigenlijk wel vleiend. Wij zijn gefocust op ons werk en wat wij doen. Als anderen ervoor kiezen om ons te kopiëren, dat is onderdeel van de Formule 1."

			© Paolo Filisetti
	© Paolo Filisetti

De nieuwe ophanging van Mercedes

De wijziging van de voorwielophanging is vergelijkbaar met die van de concurrentie (Red Bull). Kenmerkend is dat het bevestigingspunt (aan het chassis) van de voorste draagarm hoger ligt dan in het begin van het seizoen.

Deze wijziging heeft tot gevolg dat het 'anti-duik' effect, dat het meest prominent is bij de Red Bull, wordt vergroot. Door deze aanpassing kunnen variaties in rijhoogte van de bodem van de auto beter worden opgevangen. Samen met de hervormde sidepods zou dit een positief effect moeten hebben op de constantheid van de downforce die door de vloer gegenereerd wordt.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken