Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-bolide in Abu Dhabi uitgerust met bijzondere infraroodcamera's

In Abu Dhabi heeft het team van Max Verstappen en Alexander Albon enkele slimme nieuwe infraroodcamera's op haar auto geïnstalleerd. Tijdens de race komen ze nog niet van pas, maar tijdens de testdagen na het weekend wel.

Aangezien er tussen het raceweekend in Abu Dhabi en de daaropvolgende testdagen, die aansluitend op dinsdag en woensdag plaats zullen vinden, geen wijzigingen door mogen worden gevoerd aan de Formule 1-bolides, heeft Red Bull ervoor gekozen om al tijdens het raceweekend enkele slimme infraroodcamera's te installeren op haar auto. In het bodywork aan de zijkant van de RB15 heeft het Oostenrijkse team enkele cameraatjes geïnstalleerd, zodat die tijdens de tests een blik kunnen werpen op de Pirelli-banden die dan onder de auto geschroefd zullen zitten. Op dinsdag en woensdag worden namelijk de nieuwe banden voor 2020 namelijk uitvoerig getest. Afgelopen seizoen deed Mercedes een vergelijkbare zet door nieuwe sensoren te installeren tijdens het GP-weekend in Abu Dhabi, die ze ook tijdens de testdagen uitvoerig gebruikte. Vervolgens begon de kampioenschapswinnende constructeur zeer goed aan het 2019-seizoen en was het een van de weinige teams die de werking van de Pirelli-banden goed begreep. Dat hoopt Red Bull met deze zet ook te bewerkstelligen, zodat het in 2020 vanaf dag één mee kan doen in de strijd om het kampioenschap. Overigens is het nog niet helemaal zeker of er in 2020 wel met nieuwe Pirelli-banden wordt gereden. Er bestaat nog een kans dat de Italiaanse bandenleverancier verder gaat met 2019, maar dat gebeurt alleen als twee derde van de F1-teams tegen de banden stemmen.

1200503461453934592

#F1 Next week, there's the big Pirelli tyre test and Red Bull have been the smarty-pants again as they fitted infrared camera's to their cars this weekend, aiming towards the tyres. It's not allowed to add such thing between the race and the test so they did it now. #MsportXtra pic.twitter.com/rIbjD9VQk4 — #MsportXtra (@MsportXtra) November 29, 2019

Krijgen we vuurwerk in de laatste Grand Prix van 2019? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel blikken vooruit in de RacingNews365-podcast.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'