Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

"Red Bull bracht Verstappen te snel naar F1, Ferrari deed dat beter met Leclerc"

De wereld van de Formule 1 krijgt maar geen genoeg van het gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Ondanks dat Mercedes nog steeds domineert, spreekt men overal op de wereld over de twee jonge talenten. Giancarlo Minardi volgde Leclerc al tijdens zijn weg richting de Formule 1 en denkt dat de Monegask er goed aan heeft gedaan om alle stappen te doorlopen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tegenover de Corriere dello Sport laat Minardi weten dat hij een nostalgisch gevoel krijgt van Max Verstappen en Charles Leclerc: "Het is prachtig om te zien hoe Charles en Max oude tijden laten herleven. De duels die ze uitvechten zijn geweldig om te zien en daarnaast zijn ze beiden ook al persoonlijkheden die de F1 goed kan gebruiken. Het zijn twee aanvallend ingestelde coureurs, wat het plaatje compleet maakt voor de neutrale F1-fan."

De voormalig Formule 1-teambaas heeft echter het gevoel dat Verstappen wellicht te snel is gebracht en dat Leclerc daardoor op den duur een voordeel heeft van zijn rustig opgebouwde carrière. "Doordat Leclerc voornamelijk in Italië is opgegroeid als coureur, heb ik hem beter kunnen volgen gedurende zijn weg richting de F1. Het voordeel voor Leclerc is dat hij rustiger is gebracht en daardoor stap voor stap zichzelf heeft kunnen ontwikkelen tot waar en wie hij nu is. Bij Max is alles ontzettend snel gegaan en met heel veel haast."

"Helmut Marko heeft Verstappen snel een kans in de F1 gegeven om te voorkomen dat Ferrari de Nederlander zou binnenhalen. Ferrari had echter voor ogen om hem rustig te brengen zoals ze dat nu ook met Charles hebben gedaan. Ik denk dat wanneer het verschil heel klein is tussen de twee, dit gegeven in het voordeel kan werken van Leclerc."

Volgens de Italiaan is namelijk het beter om een langer traject af te werken, voordat een coureur in de Formule 1 gaat rijden: "Max sloeg wat stappen over op zijn weg richting de F1. Ik ben van mening dat je dat niet moet doen, want ook wanneer je een genie bent moet je in mijn ogen de universiteit afmaken voordat je begint met je werkcarrière. Charles is echter ook niet perfect, want dit is pas zijn tweede jaar in de Formule 1 en pas zijn eerste seizoen bij het team van Ferrari. Hij moet evengoed nog veel leren."

Minardi is er van overtuigd dat de gezamenlijke kartperiode van de twee de F1 ook ten goede komt. "Doordat de twee al veel kartduels met elkaar hebben uitgevochten, kennen ze elkaar door.. De twee weten hoe ze met elkaar om moeten gaan op de baan en daardoor krijg je zulke prachtige duels tussen die twee."

28 reacties