Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Red Bull breekt contracten Verstappen én teambaas Horner open

Red Bull werkt niet enkel aan contractverlenging voor Max Verstappen, maar werkt al langer aan een nieuwe, lange verbintenis met teambaas Christian Horner.

Horner Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © rn365/michaelpotts

Bij Red Bull gaat men voor stabiliteit en continuïteit. Dat betekent dat men op de bepalende posities binnen het team vast wil houden aan dezelfde mensen. Dat geldt voor Max Verstappen, maar bijvoorbeeld ook voor teambaas Christian Horner. Helmut Marko geeft aan dat men ook met de Brit om de tafel is gaan zitten om het over contractverlenging te hebben.

"Wij zijn bezig met een nieuwe contract dat hem tot en met 2026 aan Red Bull verbindt", aldus Marko in gesprek met ServusTV, die met een knipoog aan Max Verstappen (naast hem) aangeeft: "Met hem spraken we al eerder dan met jou."

Vijftienjarencontract voor Verstappen?

"We gaan voor stabiliteit op de bepalende posities binnen het team voor het overgangsjaar waarin de nieuwe motorformule en de nieuwe chassisregels in zullen gaan", verduidelijkt hij. Hij geeft daarbij aan dat hij altijd in zijn nopjes is geweest met Horner, zelfs toen hij als relatief nieuwe en vooral ook jonge naam naar Red Bull werd gehaald in 2005.

"Hij had toen nul ervaring in de Formule 1, maar ik kende hem vanuit de Formule 3000 en wist hoe ambitieus hij was en wat hij in zijn mars had. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot een hele charismatische teambaas."

Max Verstappen gaf na de gewonnen Grand Prix van Abu Dhabi en daarmee ook na zijn gewonnen wereldtitel aan dat hij wat hem betreft de rest van zijn leven voor Red Bull rijdt: "Laten we zo nog vijftien jaar doorgaan", riep hij. Gevraagd of dat vijftienjarige contract reeds voor Verstappen op tafel ligt, antwoordt Marko lachend: "Dat verlangen heb ik nog niet via zijn management doorgekregen. Dat thema kan dus nog besproken worden."

Ook interessant:

Slimme Verstappen had uitdaging van beter Mercedes nodig

Niemand pakte uiteindelijk het kampioenschap van Verstappen nog af en met alle gebeurtenissen na de laatste race van het F1-seizoen is er genoeg om over na te praten! Dit doen autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk dan ook in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast!

20 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"