Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull breekt contracten Verstappen én teambaas Horner open

Red Bull werkt niet enkel aan contractverlenging voor Max Verstappen, maar werkt al langer aan een nieuwe, lange verbintenis met teambaas Christian Horner.

Bij Red Bull gaat men voor stabiliteit en continuïteit. Dat betekent dat men op de bepalende posities binnen het team vast wil houden aan dezelfde mensen. Dat geldt voor Max Verstappen, maar bijvoorbeeld ook voor teambaas Christian Horner. Helmut Marko geeft aan dat men ook met de Brit om de tafel is gaan zitten om het over contractverlenging te hebben. "Wij zijn bezig met een nieuwe contract dat hem tot en met 2026 aan Red Bull verbindt", aldus Marko in gesprek met ServusTV , die met een knipoog aan Max Verstappen (naast hem) aangeeft: "Met hem spraken we al eerder dan met jou."

Vijftienjarencontract voor Verstappen?

"We gaan voor stabiliteit op de bepalende posities binnen het team voor het overgangsjaar waarin de nieuwe motorformule en de nieuwe chassisregels in zullen gaan", verduidelijkt hij. Hij geeft daarbij aan dat hij altijd in zijn nopjes is geweest met Horner, zelfs toen hij als relatief nieuwe en vooral ook jonge naam naar Red Bull werd gehaald in 2005. "Hij had toen nul ervaring in de Formule 1, maar ik kende hem vanuit de Formule 3000 en wist hoe ambitieus hij was en wat hij in zijn mars had. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot een hele charismatische teambaas." Max Verstappen gaf na de gewonnen Grand Prix van Abu Dhabi en daarmee ook na zijn gewonnen wereldtitel aan dat hij wat hem betreft de rest van zijn leven voor Red Bull rijdt: "Laten we zo nog vijftien jaar doorgaan", riep hij. Gevraagd of dat vijftienjarige contract reeds voor Verstappen op tafel ligt, antwoordt Marko lachend: "Dat verlangen heb ik nog niet via zijn management doorgekregen. Dat thema kan dus nog besproken worden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"