Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: "Budgetlimiet F1 staat nog op losse schroeven"

Red Bulls Helmut Marko claimt dat er nog lang geen sprake is van een akkoord over het invoeren van een budgetlimiet in de Formule 1. De gesprekken zijn gaande, maar hebben nog niets concreets opgeleverd.

Enkele dagen geleden kwam het bericht naar buiten dat de topteams uit de Formule 1 het in grote lijnen eens waren over de invoering van een budgetlimiet. Men zou zelfs akoord hebben gegeven over de hoogte van de limiet: Het voorgestelde maximum budget per team: 2021: € 162.670.000 2022: € 140.690.000 2023: € 118.710.000

Red Bulls Helmut Marko spreekt in gesprek met het Duitse Auto Bild echter tegen dat daarmee de deal zo goed als beklonken is: "Een daadwerkelijke overeenkomst is nog heel ver weg. Ja, we zijn het in grote lijnen met Mercedes en Ferrari eens over de cijfers, maar de overige teams staan er nog steeds zeer kritisch in." Niet alleen de hoogte van de limiet is echter een onderwerp van discussie, ook de vraag welke afdelingen onder de limiet vallen, ligt nog op tafel: "Ook op dat gebied is niks zeker." Marko vreest bovendien dat de topteams die als dagelijkse bezigheid het bouwen van personenauto's hebben de budgetlimieten zonder duidelijke afspraken makkelijk aan de laars kunnen lappen. "Er moet ook nog gesproken worden over de manier waarop de teams gecontroleerd worden. Hoe weet je immers welke computers van die autofabrikanten werken voor de personenauto's en welke voor de Formule 1-tak van het merk?"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"