Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull-CEO sneert naar Wolff na jacht op Verstappen: "Focus je op je eigen problemen"

Oliver Mintzlaff, de CEO van Red Bull, heeft een sneer uitgedeeld aan het adres van Toto Wolff. De Mercedes-teambaas steekt niet onder stoelen of banken dat hij Max Verstappen wil binnenhalen en Mintzlaff is dat wel zat.

Verstappen Miami sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De toekomst van Max Verstappen is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Mercedes en Toto Wolff azen op de Nederlander, mede omdat het achter de schermen rommelt bij Red Bull. Christian Horner werd vrijgesproken in een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag, terwijl recent ook bekend werd gemaakt dat topontwerper Adrian Newey vertrekt. Zou Verstappen daar conclusies aan gaan verbinden?

Volgens Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff is dat niet het geval. De Oostenrijker houdt er vertrouwen in dat Verstappen bij Red Bull blijft en kan het ook niet laten om een sneer uit te delen aan het adres van Wolff. Mintzlaff vindt dat Wolff wel heel veel over Verstappen praat.

"Ik begrijp de druk die Toto Wolff en misschien ook andere teams ondervinden na jaren van achterstand", vertelt Mintzlaff tegenover BILD. "Maar ik denk dat Wolff zich moet focussen op zijn eigen problemen. Daar heeft hij er genoeg van. En het heeft ook iets met respect te maken als je blijft praten over het personeel van andere teams. Dat is niet gepast."

Dus Mintzlaff ziet geen gegronde redenen dat Verstappen zou vertrekken? "Nee. Ik kan er geen bedenken. Zoals ik al eerder zei: Max wil de snelste auto en die hebben wij. Max wil wereldkampioen worden en bij ons heeft hij de beste kans. Max is een loyale jongen. Hij weet dat Christian en Helmut hem altijd hun vertrouwen hebben gegeven. Dat waardeert hij. Bovendien is Red Bull gewoon een geweldig merk waarmee hij zich uitstekend kan identificeren. Er zijn dus veel redenen die ervoor pleiten dat hij blijft."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco