Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull-CEO ziet geen reden voor vertrek Verstappen en Marko

De CEO van Red Bull, Oliver Mintzlaff, is totaal niet bang dat Max Verstappen en Helmut Marko gaan vertrekken bij Red Bull Racing. Volgens Mintzlaff heeft Verstappen te maken met de perfecte omstandigheden bij de Oostenrijkse renstal.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op de baan is Red Bull Racing de dominante factor, buiten de baan is het juist onrustig. En dat zorgt ervoor dat er veel over de toekomst van Max Verstappen wordt gespeculeerd. Vooral Mercedes is erg aan de drievoudig wereldkampioen aan het trekken. De Nederlander heeft zelf nog niet heel duidelijk aangegeven dat hij ook volgend jaar bij Red Bull rijdt, al heeft de Nederlander een contract tot en met 2028 bij de Oostenrijkse renstal.

Oliver Mintzlaff, de CEO van Red Bull, is niet bang dat Verstappen vertrekt bij Red Bull Racing. "Hij is een volbloed racer en wil elke race, elke kwalificatie en elke training winnen. Dat is wat ons bindt. Het zit in zijn DNA en in het onze. En daar vindt hij bij ons de perfecte omstandigheden voor. We hebben een unieke set-up gecreëerd en de beste auto in de Formule 1 gebouwd", zo vertelt hij tegenover BILD.

"Max heeft hier nog een langlopend contract en heeft met geen woord gezegd dat hij dat niet wil nakomen. Ik maak me er in de verste verte geen zorgen over dat hij flirt met verandering. Het moet nu gewoon weer rustig worden. Dat is wat Max wil en dat willen wij ook. Dit is ook nodig als je op de lange termijn succesvol wil zijn in de sport, of het nu in het voetbal of de Formule 1 is", aldus Mintzlaff.

Marko mee naar Mercedes?

Een van de dingen die Verstappen meermaals heeft aangegeven, is dat hij een rustige en vredige situatie wil hebben binnen het team. Maar dat is dus niet het geval nu Newey vertrekt. Mintzlaff heeft lovende woorden over voor Newey. "Adrian heeft hier in de loop der jaren geweldig werk geleverd en heeft een grote rol gespeeld bij het winnen van dertien wereldtitels. Natuurlijk is het jammer dat hij ons verlaat, maar we hebben het in een zeer eerlijke en respectvolle dialoog besproken."

"Wat hij achterlaat is niet alleen een unieke erfenis, maar ook een structuur die hij mede heeft opgebouwd. Natuurlijk zullen we hem, ook als persoon, missen, maar we zullen morgen nog steeds weten hoe we een zeer snelle Formule 1-auto moeten bouwen."

Er gaan daarnaast geruchten dat Red Bull-adviseur Helmut Marko mee zou verhuizen met Verstappen naar Mercedes. "Ik denk dat daar geen sprake van is. Helmut is nauw verbonden met Red Bull en we hebben veel aan hem te danken. Hij toonde ook moed om Max op 17-jarige leeftijd een Formule 1-cockpit toe te vertrouwen."

Ook gaat Mintzlaff nog kort in op de situatie van teambaas Christian Horner. Hij is ervan overtuigd dat het mogelijk is om ook met Horner op de lange termijn succesvol te zijn. "Hij heeft alleen het succes van het team voor ogen en is een zeer goede CEO", zo sluit hij af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"