Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-concurrenten trekken harde conclusie over Perez naast Verstappen

De laatste races voor de Formule 1-zomerstop liet Max Verstappen de rest van het veld ver achter zich, met als grootste verschil ruim een halve minuut naar de nummer twee. De concurrenten weten dat ze geen kans maken tegen hem, maar wel tegen teamgenoot Sergio Perez.

Tien overwinningen voor Max Verstappen, twee overwinningen voor Sergio Perez. Het totaal van twaalf van Red Bull betekent dat ze ongeslagen de eerste seizoenshelft zijn doorgekomen en dat is, gezien de feiten, grotendeels te danken aan de Nederlander. Perez staat tweede in het kampioenschap en doet het dus op papier niet slecht, maar concurrenten zijn in ieder geval blij dat ze tegen één Red Bull-coureur kunnen racen. Zo verklaarde Mercedes-teambaas Toto Wolff onlangs aan de media, waaronder RacingNews365 : "Je moet Max niet meer meetellen. De tweede Red Bull is waar we staan. Het zou anders een fantastisch en spannend seizoen zijn (zonder Verstappen, red.), maar de stopwatch liegt niet. Er is één coureur in één auto die boven iedereen staat." Ferrari-teambaas Fred Vasseur denkt er hetzelfde over. "Het is onmogelijk om coureur en auto los van elkaar te zien. De coureur helpt met het ontwikkelen van de auto, de afstelling en de performance. Als je de resultaten van de races ziet, dan is er een groot verschil tussen de twee teamgenoten daar. Maar dat is niet mijn probleem: dat is het probleem van Red Bull."

Complimenten voor Verstappen

Charles Leclerc vindt niet dat Verstappen de sport schaadt met zijn dominantie, maar de Ferrari-coureur laat wel duidelijk merken dat hij op dit moment een klasse apart is, ver boven Perez. "Max doet het fantastisch, Red Bull doet het fantastisch en wij moeten er gewoon voor zorgen dat we het beter gaan doen. We kunnen niet lopen klagen over Max of Red Bull." En zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton? Hij vindt dat hij een stuk beter had kunnen racen dan Perez, mocht hij in de RB19 van de Mexicaan zitten. "Wil ik zo snel zijn? Ja, natuurlijk. Wil ik zo'n snelle auto hebben? Tuurlijk! Als ik in Sergio's auto had gezeten, dan had Max het niet zo makkelijk gehad zoals hij het nu heeft..."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel