Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-concurrentie kan tijdens deze races misschien toeslaan

Gaat Red Bull geschiedenis schrijven door alle races van het Formule 1-seizoen te winnen? Dat moet nog blijken in de tweede seizoenshelft. De concurrenten hebben nog een aantal kansen, maar op welke circuits hebben ze nét wat meer kans?

In de Formule 1 zijn er genoeg variabelen waardoor een race onverwachts gewonnen of verloren kan worden, maar in de zomerstop maken de concurrenten van Red Bull pijnlijk de balans op. Max Verstappen en Sergio Perez wonnen samen alle races en Red Bull kan dit jaar nog geschiedenis schrijven door alle races te winnen. Zo ver is het echter nog lang niet. Op papier krijgen de concurrenten nog tien races de kans de Oostenrijkse renstal te verslaan. Bij een aantal circuits hebben ze misschien net wat meer kans...

Singapore

De gouden kans voor de Red Bull-concurrenten komt waarschijnlijk voorbij op het Marina Bay Street Circuit in Singapore. Het circuit kent erg veel langzame en krappe bochten, precies waar de RB19 op zijn 'zwakst' (lees: minst sterkst) is. Althans, dat zegt het team van Verstappen en Perez zelf. Feit is sowieso dat ze minder voordeel kunnen halen uit de extreem hoge topsnelheid, want zó lang zijn de rechte stukken in Singapore niet. Een tegenargument kan zijn dat Verstappen in Monaco ook 'gewoon' won, maar even leek de race daar ook al spannend te worden...

Las Vegas

Hoewel het stratencircuit van Las Vegas een enorm lang recht stuk heeft en de Red Bull RB19 hier keihard tot leven komt, is er grote onzekerheid over het verloop van de Grand Prix in de gokhoofdstad van de Verenigde Staten. Er is namelijk nog nooit geracet op dit nieuwe circuit. Op papier zal het met het lange rechte stuk een Red Bull-baan zijn, maar er kan nog van alles meespelen. Een team dat sneller de sweet spot vindt, kan zomaar zegevieren. Safety Cars en ongelukjes zullen ook op dit stratencircuit in een hoekje zitten. Kan dat Red Bull aan het wankelen brengen?

De sprintweekenden

Tot slot blijven er nog drie sprintrace-weekenden over, waarin Red Bull slechts één training heeft om de bolide helemaal klaar te stomen voor de concurrentiestrijd. Dat heeft de rest natuurlijk ook, maar hoe meer het Oostenrijkse team de tijd krijgt om de auto klaar te stomen voor de race, hoe makkelijker de zondag voor ze wordt. De sprintraces in Qatar, de Verenigde Staten en Brazilië kunnen dus een kans creëren voor de teams en maken de weekenden wat lastiger en onvoorspelbaarder voor iedereen, dus ook voor Verstappen en Perez. Daarbij moet wel gezegd worden dat de sprint- en hoofdrace nu los staan van elkaar, dus een crash van Verstappen en/of Perez in de sprint zal weinig effect hebben op het zondagresultaat. Zijn er nog meer kansen? Mogelijk in Mexico, maar het circuit wat bekend staat als 'Maxico' is eigenlijk altijd al top geweest voor de Bulls . Vroeger profiteerde het team van de grote hoogte en de ijle lucht van het circuit in Mexico-Stad, maar is dat nog steeds zo? Dat is nog niet zeker. Andere circuits, zoals in Nederland, Italië, Japan en Abu Dhabi zullen naar verwachting relatief makkelijker worden voor Red Bull... Waar denk jij dat de concurrenten kunnen winnen? Of gaat dat niet meer lukken? Laat het ons hieronder weten!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel