Red Bull dacht na over andere naam voor RB13

06 aug. 2017 14:00 Ruud Dimmers 0 reacties
De RB13 van Red Bull Racing: Er is al veel over gezegd en geschreven. Los van het feit dat de auto nog te langzaam is voor de zeges, zit het ongeluksgetal 13 in de naam van de auto. De slogan van Red Bull voor dit jaar komt tot dusver zeker uit.

Red Bull RB13 is (un)lucky for some

Teambaas Christian Horner liet weten dat het team lang heeft nagedacht over het al dan niet gebruiken van de naam RB13. De afkorting staat voor Red Bull en 13 voor het dertiende seizoen dat het team in de Formule 1 actief is.

Voor Max Verstappen brengt de RB13 in ieder geval weinig geluk. Onder andere in Canada (p2) en Baku (p4) viel hij in kansrijke positie uit. Met vijf uitvalbeurten in een periode van zeven races was de auto unlucky voor Max. Bij Daniel viel alles juist op zijn plaats met vijf podiumplaatsen, waaronder een zege, op rij.

"Ondanks dat we de auto als RB13 gepresenteerd heeft, wekte het ook bij ons de nodige vragen op. We twijfelden over het gebruik van het nummer 13 en dachten na over de RB12a."

"Het getal 13 brengt sommigen geluk en anderen weer pech. Bij ons is het met zekerheid te zeggen dat Daniel veel meer geluk heeft gehad en Max de pech heeft gekregen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen