Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull de middenmoot in 2026? "Dan moet je met een bulldozer door het gebouw heen rijden"

In de wekelijkse Formule 1-podcast van RacingNews365 bespreken coureur en analist Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk het laatste nieuws in de Formule 1. Deze week gaan ze onder meer in op het wegkapen van Red Bull-personeel door Mercedes en McLaren. Klopt het dat het personeel massaal probeert om het team te verlaten?

Verstappen Perez China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Miami kwam naar buiten dat zowel McLaren-CEO Zak Brown als Mercedes-teambaas Toto Wolff een toename zagen in ontvangen cv's van Red Bull-personeel sinds het vertrek van topontwerper Adrian Newey bij het team uit Milton Keynes. "Ik denk dat de dingen die daar (bij Red Bull Racing, red.) gebeuren een beetje destabiliserend zijn. Het is waarschijnlijk de eerste domino die valt en ik denk niet dat het de laatste is op basis van de cv's die rondvliegen. En we hebben bij onszelf een toename gezien van cv's die onze kant op zijn gekomen", liet Brown eerder aan de media waaronder RacingNews365 weten. 

Ook Wolff bevestigde dat hij een toename in Red Bull-cv's zag binnenkomen bij Mercedes: "Zak heeft het volledig juist. We zien inderdaad overal Red Bull cv's op alle niveaus. Dat is vrij normaal, mensen veranderen van team en willen van omgeving veranderen." 

In de wekelijkse RacingNews365-podcast bespreken analist en coureur Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk het gerucht dat Red Bull-personeel massaal zou willen weglopen bij het team na het vertrek van Newey. Mosterdijk vraagt zich hardop af of de beweringen van Brown en Wolff juist zijn, of dat ze het vuurtje bewust een beetje proberen op te stoken. 

"Dit gebeurt in de Formule 1 altijd", legt Coronel uit. "Natuurlijk zijn ze elkaar de ogen een beetje aan het uitsteken, ze zijn een beetje populair aan het doen. Als iemand het naar zijn zin heeft, dan blijft hij. En als iemand het ergens anders beter kan krijgen en daar meer in gelooft, dan gaan ze weg. Maar er wordt redelijk geshopt in de Formule 1. Alleen als ik rond de auto van Max kijk, dan zie ik dat het allemaal redelijk hetzelfde blijft."

Red Bull de middenmoot in 2026?

Bovendien hebben de beste mensen in de koningsklasse volgens Dimmers geen sollicitatieprocedure nodig:  "De beste mensen hebben geen cv nodig, die hebben een cv die voor zich spreekt. Zij worden benaderd, in plaats van dat ze moeten solliciteren. Degene die gaan solliciteren, kan je meestal ook missen. Dat zijn geen toppers. Al wordt er natuurlijk best wel getrokken aan allerlei mensen." 

"Newey gaat natuurlijk weg. Pierre Wache heeft bijgetekend en er zijn natuurlijk mensen die langer blijven. We kregen ook de vraag of GP (Gianpiero Lambiase, race-engineer van Verstappen, red.) wegging. Maar die twee zijn net een eeneiige tweeling, hij blijft gewoon waar Max is. Die gaat helemaal nergens heen, dus het valt allemaal nog wel mee."

De Red Bull-fan hoeft zich dus vooralsnog geen zorgen te maken. "Als je zegt dat Red Bull een team in de middenmoot gaat worden (in 2026), dan heb je volgens mij geen idee hoe de werkelijke Red Bull-organisatie in elkaar zit en hoe de Formule 1 werkt", zegt Dimmers stellig. Hier is Coronel het mee eens: "Dat valt niet zomaar uit elkaar, dat zeker niet."

"Als je het hebt over een sub-topteam, dan heb je het over Aston Martin of minder. Dan heb je het over RB. Wil Red Bull die kant op gaan, dan moet je met een bulldozer door het hele gebouw heen rijden. Het succes hangt niet alleen af van Adrian Newey. Ik denk dat het voor de toekomst van Red Bull belangrijk is hoe die nieuwe motor gaat presteren. Je hebt de beste coureurs, een van de beste fabrieken, een winnend team en de meeste mensen blijven allemaal. En zoals in elke sport of in het bedrijfsleven geldt: mensen komen en mensen gaan."

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola) staat alweer race nummer zeven op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen zich revancheren en opnieuw de overwinning naar zich toetrekken of weet de concurrentie opnieuw de strijd aan te gaan met Red Bull? Dit en nog veel en veel meer in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Wil je de podcast liever bekijken? Dat kan hier op ons YouTube-kanaal!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"