Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull doet bijzondere openbaring over ongeslagen F1-bolide

Pierre Wache, technisch directeur bij Red Bull, vindt niet dat de RB19 zo'n geweldig fantastische bolide is als menigeen denkt. Het zijn vooral de concurrenten die tegenvallen.

Twaalf races, twaalf overwinningen, maar zo perfect is de F1-bolide van Red Bull niet, zo vindt technisch directeur Pierre Wache van het team uit Milton Keynes. De auto is op alle vlakken goed, maar alleen omdat dat bij de concurrentie ontbreekt, is Red Bull zo dominant. "Onze auto is gemiddeld goed op alle vlakken, waardoor het een goede auto is. Onze auto is niet heel goed op een specifiek vlak. We hebben het goed gedaan, want we zijn sneller dan de rest, maar fundamenteel hebben we het niet fantastisch gedaan."

Kijkend naar de concurrentie, is Red Bull juist negatief verrast. Het kan echt beter, hebben ze recent gemerkt met McLaren en Aston Martin. Het waren niet twee teams waarvan Red Bull zo'n stap had verwacht, maar het bewijst wel dat het mogelijk is. "We waren meer verrast door de anderen, die het niet zo goed hebben gedaan. Daarom waren onze verwachtingen aan het begin van het jaar ook minder. Ik wil niet bescheiden zijn ofzo, maar als je ziet dat sommige teams in enkele races tijd een seconde tijdwinst boeken, dan betekent het dat je goed kan zijn als je alles op een rijtje hebt. Daar is geen twee jaar aan ontwikkeling voor nodig." "Daarom hadden we er niet op gerekend dat we alles zouden gaan winnen tot aan de zomerstop. We verwachtten in aanloop naar 2023 op dit moment midden in de strijd met Ferrari en Mercedes te zitten. Aan het einde van het vorige seizoen waren we er namelijk niet van overtuigd dat onze voorsprong groot genoeg was en dat de regelwijzigingen er voor zouden zorgen dat de rest terug kon komen." Het tegendeel bleek echter waar, ondanks de straf voor Red Bull. "Tel daar de performance die we in de winter mis zouden lopen vanwege de verminderde tijd in de windtunnel bij op en we dachten dat het lastig zou worden om successen te boeken. Dus ja, aan het begin van het jaar was het een verrassing", aldus Wache.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel