Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull domineert tweede training GP Monaco

Het Formule 1-team van Red Bull is voorlopig een klasse apart in Monaco. De tweede training werd een herhaling van de eerste. Ricciardo was nipt sneller dan Verstappen, maar daarachter was het gat richting de concurrentie groot.

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Monaco kende een soortgelijk verloop als de eerste. Het duurde even voordat de Red Bulls op het afsalt waren, maar direct was Max Verstappen de snelste man op de baan. De Nederlander was liefst een seconde los van de rest van het veld toen de rode vlag werd getoond. Schade aan de baan tussen bocht vier en vijf zorgde voor een onderbreking van de training. Een losgeslagen putdeksel moest opnieuw gelast worden alvorens de training voortgezet kon worden. Ondertussen tikte de klok rustig verder. Met nog 50 minuten te gaan werd de sessie hervat.

Het was een drukte van belang op het stratencircuit, maar desondanks wist Max Verstappen zichzelf te verbeteren tot 1.12,035. Een nieuw baanrecord, maar er zit nog veel meer in. Achter de Nederlander waren het Vettel en Ricciardo die zichzelf met nog 40 minuten te gaan op de posities twee en drie nestelden. Hun achterstand bedroeg vier tienden op Verstappen. Teleurstellend was de vorm van McLaren. Het Britse team hoopte om in Monaco kort achter de drie topteams te staan, maar kwam totaal niet in de buurt van de tijden van de top zes. Daniel Ricciardo versnelde met nog 25 minuten te gaan en naderde Verstappen tot op 0,018. De beide Red Bull-coureurs waren weer verenigd aan de kop van het veld. Verstappen begon ondertussen aan een racesimulatie op de hypersoft band, maar Ricciardo ging door met het verbeteren van de snelste tijden. Al eerste coureur dook hij dit weekend onder de 1:12 met een 1:11,841. In de slotfase van de training werden de tijden niet meer verbeterd. Red Bull domineerde de training en Ferrari en Mercedes hebben werk te verzetten.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"