Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull doorbreekt magische grens met ongekende pitstop

Red Bull imponeerde niet alleen op de baan in Hongarije, maar ook in de pitstraat. De crew van Max Verstappen en Sergio Perez doorbrak de magische grens van een pitstop onder de twee seconden.

Perez Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sinds de Formule 1 de 18-inch Pirelli-banden introduceerde in 2022, is het halen van een pitstop onder de twee seconden veel en veel lastiger geworden. De banden zijn zwaarder en er is een nieuw veiligheidssysteem dat er voor zorgt dat een auto met enige vertraging wordt vrijgegeven. Vorig jaar haalde slechts één team een pitstop van onder de twee seconden.

Dat was McLaren met een stop van 1.98s bij Daniel Ricciardo in de Grand Prix van Mexico. Hoewel het Britse team dit jaar al imponeerde met een stop van 2.01s is Red Bull in 2023 het eerste team met een sub-twee seconden-stop. Ook de pitstop van Sergio Perez duurde slechts 1.98s, wat maar weer eens laat zien dat het Oostenrijkse team de 'snelste pitcrew ter wereld' heeft.

Na de eerste elf races staat Red Bull ruimschoots voor in het 'DHL Fastest Pit Stop' kampioenschap. Ferrari staat tweede, McLaren derde.

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"