Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-drama tussen Verstappen en Perez voorspeld: "Dat kán je niet tegenhouden!"

Sergio Perez wil dit Formule 1-seizoen écht voor de wereldtitel gaan, maar moet daarvoor wel teamgenoot Max Verstappen verslaan. De overige potentiële wereldkampioenen hebben dit jaar pech, zo beredeneert het podcastpanel van RacingNews365.

De gemiddelde Formule 1-fan hoopt natuurlijk op een zinderend gevecht om de wereldtitel, maar anno 2023 zijn er tot nu toe twee kandidaten die écht strijden om kampioen te worden: Max Verstappen en Sergio Perez. Dat het beide Red Bull-coureurs zijn, is geen toeval. De Oostenrijkse renstal is vooralsnog uiterst dominant en de concurrenten kunnen nog lang niet tippen aan de snelheid van de RB19. Stiekem wordt er gehoopt op een interne strijd zoals Ayrton Senna en Alain Prost jaren geleden hadden, maar in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast schudt Tom Coronel samen met Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de dromers wakker: "Dat mag Perez willen! Nee hoor, ik weet niet wat jij geslikt hebt, maar ophouden met die onzin!", zegt hij hard lachend nadat de vraag werd geopperd. Dimmers ziet toch een kleine kans op een mooi gevecht tussen Verstappen en Perez, misschien zelfs al in Azerbeidzjan. "Als het ergens kan, dan zou het in zoiets als Bakoe moeten gebeuren, net als Daniel Ricciardo versus Verstappen. Daar kan je in elkaars slipstream blijven", zo beredeneert de F1-kenner. "Alleen zie ik het niet snel gebeuren om twee redenen. A. Max is te sterk en B. als het dreigt zover te komen, dan weet ik zeker dat Christian Horner op dat knopje bij de pitmuur drukt en zegt: Max, Checo, rij die één-twee naar huis. De één is dan voor Max, de twee voor Checo." Dit artikel gaat verder onder de crash van Verstappen en Ricciardo in Bakoe 2018.

Wanneer Perez nog kampioen kan worden

Coronel is het eens met Dimmers, maar verwacht dat Perez de teamorders van Horner zal gaan negeren, mochten die er komen. "De emotie van coureurs kán je niet tegenhouden Ruud! Weet je, ik hoor bij mij wel eens teambazen door dat ding (de boordradio, red.) tetteren, maar uiteindelijk: bij coureurs zit daar een bepaalde emotie in, kracht in, dat is niet te houden." "Ik kan je vertellen dat als Checo een kans ruikt, dat hij het moet doen omdat hij onder druk staat. Kijk, in Mexico en in heel Zuid-Amerika denken ze het echt. Die zitten nog een beetje in de droommodus", aldus de Nederlandse coureur, waarop Dimmers inhaakt: "Die geloven nog een beetje in de titel van Checo." Toch zou een wereldtitel er volgens Coronel wel inzitten, maar of dat realistisch is? "Het kan ook! Als Max vijf keer uitvalt..." Beluister de gehele RacingNews365 Formule 1-podcast hieronder!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"