© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull-eigenaar Mateschitz: 'Max Verstappen wordt de volgende wereldkampioen'

24 jul. 2018 12:58 Ruud Dimmers 4 reacties
Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz stopt zijn bewondering voor Max Verstappen nooit onder stoelen of banken. De Oostenrijker ziet in de pas 20-jarige coureur de volgende wereldkampioen in de Formule 1.

De ambitie van Red Bull is al jaren duidelijk: Wonderkind Max Verstappen moet de volgende wereldkampioen worden en het liefst ook nog de jongste ooit. Daarvoor heeft het team nog tot en met 2020 om het record van Sebastian Vettel uit de boeken te rijden.

"Max is snel, zeer snel en hij is een uniek talent", laat Mateschitz aan Welt am Sonntag weten. Daarbij zoekt Verstappen de limiet altijd op, iets wat ook nodig is om het verschil te maken. "Max is een moedige coureur met een zeer sterke wil. Hij is alleen soms nog iets te onstuimig."

Een wereldtitel zal er in 2018 niet meer inzitten, wat Red Bull de komende twee seizoenen met Honda nog de kans geeft om de titel te behalen voordat de F1-regels compleet veranderen. "We zijn de afgelopen drie seizoenen continu een top drie team geweest, maar hebben een aanzienlijk minder krachtige motor."

Sebastian Vettel behaalde met Red Bull in 2010 op de leeftijd van 23 jaar en 134 dagen zijn eerste wereldtitel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen