Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: 'Eind 2018 is Honda even snel als Renault'

Red Bull heeft de druk op Renault nog maar eens opgevoerd. Adviseur Helmut Marko deed dat door te stellen dat Honda aan het eind van 2018 op het niveau van Renault zit.

De Honda-motor ligt komend seizoen voor het eerst achterin de Toro Rosso. Red Bull volgt met aandacht de verrichtingen van het team, om zo te bepalen of de Honda-motor een optie kan zijn voor 2019. Helmut Marko denkt nu al te weten van wel. "Het pakket dat Honda biedt, oogt zeer interessant. De motor is zeer licht en lijkt tegenwoordig ook betrouwbaar. Bovendien zijn ze nu ook voortdurend de performance ervan aan het verbeteren. Aan het eind van het seizoen is de Honda-motor net zo goed als die van Renault."

Red Bull-teambaas Christian Horner toont zich eveneens tevreden met het vooruitzicht van het hebben van een keuze voor 2019: "Ik denk dat we de afgelopen tien jaar niet in een dergelijke positie hebben gezeten." Op de vraag wat Honda moet doen om Red Bull tot een samenwerking te verleiden, antwoordt Horner dat alles af zal hangen van de performance van de krachtbron: "We willen de snelste motoren achterin onze auto's hebben."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'