Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Wintertest Formule 1

Red Bull eindigt testweek met sterke eindsprint, Verstappen bovenin de tijdenlijst

Red Bull heeft een nagenoeg probleemloze testdag achter de rug, net als Mercedes, maar ook Ferrari en McLaren. Voor een handjevol teams eindigden de testdagen in mineur. Zij moesten al vroeger dan gepland inpakken.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Net als de eerste testdag is ook de laatste vlekkeloos verlopen voor Red Bull. Het aantal van 147 ronden dat Max Verstappen op woensdag reed, haalde het team niet, maar met in totaal 133 ronden zaten ze er niet ver van af.

Naast Red Bull was ook Mercedes zeer productief op de vrijdag, gedurende welke er aan het begin van de middagsessie op een natte baan werd gereden. Lewis Hamilton reed na de lunch 94 ronden, terwijl zijn teamgenoot in de ochtend ook al 66 keer een ronde over het circuit reed.

Daarmee kwam Mercedes dus op 160 ronden uit! Zo'n productieve dag hebben we nog niet eerder gezien.

Ferrari ging verder waar het op woensdag en donderdag was gebleven en reed opnieuw een mooi aantal ronden. Ruim 136. De Italianen zijn zonder twijfel het meest productiefste team geweest van de testdagen.

Handvol problemen voor niet-topteams

Daar waar de drie 'topteams' een vlekkeloze dag kenden, ging het bij sommige anderen aanzienlijk minder. McLaren ontsprong de dans, want ook zij gingen dik door de 100 ronden heen, maar andere teams waren minder gelukkig.

Alpine was de grootste pechvogel. Een probleem in de ochtend maakte al na een uur en einde aan de testdag - en daarmee dus ook de testweek. In de ochtend vielen ook AlphaTauri (crash van Gasly), Aston Martin (olielek van Sebastian Vettel) en Haas weg. Zij kwamen alle vier in de middag niet meer in actie en eindigden de testdagen zo in mineur.

Alfa Romeo en Williams zijn de twee overgebleven teams die we nog niet hebben behandeld. Alfa Romeo kende wederom een weinig succesvolle dag, waarbij het niet verder kwam dan een 50-tal ronden. Bij Williams ging het wat beter. De renstal reed 107 ronden.

Mercedes en Red Bull snel

Als we aan het einde van de dag naar de tijdenlijst kijken, dan zien we een oud 'vertrouwd' beeld. De twee Mercedes-mannen staan bovenaan. Lewis Hamilton ging aan het einde van de dag op zachte C5-banden naar buiten en reed een 1.19,1. Het was tevens de snelste ronde van iedereen tijdens de testdagen in Barcelona.

George Russell was niet veel langzamer, eveneens op C5-banden. Perez en Verstappen klokten de derde en vierde tijd. De Mexicaan gaf 0,4 seconden toe op Hamilton, maar reed wel op een stapje hardere banden: C4. Verstappen gaf 0,6 seconden toe, maar reed op de medium C3-band.

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022