Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull eist duidelijkheid van FIA over verbazingwekkend snelle Ferrari-motor

Red Bull-adviseur Helmut Marko zet zijn vraagtekens bij het vermogen van de Ferrari-motor. De Oostenrijker vindt het opvallend dat de Italiaanse krachtbron zo ver boven die van de concurrentie uitsteekt.

Al het gehele seizoen bevindt de Ferrari-motor zich op eenzame hoogte. De Italiaanse krachtbron is dusdanig sterk, dat zowel de Honda- als de Mercedes-krachtbron er op de rechte stukken niet tegen op kan boksen. Zelfs met DRS is het nagenoeg onmogelijk om Sebastian Vettel of Charles Leclerc in te halen. Daardoor worden er al maandenlang vraagtekens gezet bij de legaliteit van de Ferrari-krachtbron. Ook Helmut Marko twijfelt of de Italiaanse motor wel aan de regels voldoet, zo laat hij weten tegenover Motorsport.com. Eerder liet hij al optekenen dat Honda op hetzelfde niveau zit als Mercede s, maar aan de motor van de Italianen valt volgens de Red Bull-adviseur nog niet te tippen. "Het liefst geef ik geen publiekelijk commentaar op de verdenkingen, maar als je kijkt naar de stappen die ze het afgelopen jaar hebben gemaakt en hoe snel ze momenteel zijn, is het op zijn minst opvallend te noemen dat een motor zo hoog boven de rest uit kan steken." Gedurende de zondagen komt Ferrari vaak minder sterk voor de dag dan op de zaterdagen, maar toch is Marko van mening dat de Italianen ook tijdens de races hun vruchten plukken van het immense vermogen van de krachtbron: "Het effect is gewoon vrijwel altijd aanwezig." "Het lijkt er weliswaar op dat Ferrari niet elke ronde zo snel kan zijn, maar denk bijvoorbeeld terug aan de race in Suzuka, toen te zien was dat Lewis Hamilton zijn rivaal Sebastian Vettel met DRS én een slipstream tevergeefs probeerde in te halen. Niets hielp hem, hij kon er gewoon niet voorbij geraken." "Laten we afwachten en zien wat er gebeurt, maar ik vind dat de FIA hier opheldering over moet verschaffen", zo luidt de conclusie van Marko.

Met onderstaande video weet je alles wat je moet weten over de Grand Prix van de Verenigde Staten die dit weekend verreden wordt.

F-yi41xWSoc

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"