Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull eist snelle en betrouwbare Renault-motor

Dr. Helmut Marko van Red Bull is niet blij met de prestaties van de Renault-motor. Te weinig vermogen en onbetrouwbaarheid achtervolgen Red Bull. In Bahrein ging het weer mis voor het team.

Max Verstappen miste bijna de complete eerste vrije training dankzij motorproblemen en spinde tijdens de kwalificatie door een softwarefout. Voor teamgenoot Daniel Ricciardo zat de race er al na anderhalve ronde op. Onacceptabel, vindt Helmut Marko. " Het is niet de eerst keer dat dit gebeurde. Maar wat kan je eraan doen als je moet stoppen met een technisch probleem? En met Max hadden we ook pech dit weekend. Hij kreeg een harde tik, liep een lekke band op en het differentieel raakte beschadigd." " Belangrijkste is dat we ervoor zorgen dat we het tijdens de kwalificatie goed voor elkaar krijgen, maar daarvoor hebben we een snelle en betrouwbare motor nodig", vertelt Marko in gesprek met Motorsport.com.

De kritiek van Red Bull aan het adres van Renault is niet nieuw. Als sinds de introductie van de hybride V6-motoren leveren de Renault-motoren niet de gewenste prestaties. Vorig seizoen kwam Red Bull niet alleen vermogen tekort, het verloor ook veel punten door technische probleme. Het batterijprobleem van Daniel Ricciardo kan hem mogelijk duur komen te staan. Coureurs mogen slechts twee ES-systemen gebruiken per seizoen. De systemen zijn niet gemaakt om nog 19 races mee te gaan. Bij het gebruik van een derde systeem volgt een gridstraf.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'