Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull en FIA leggen gesprekken over budgetplafond stil

Red Bull laat in een officieel statement weten dat de gesprekken met de FIA over het overschrijden van het budgetplafond tijdelijk zijn stilgelegd, dit na het overlijden van Dietrich Mateschitz.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Op zaterdag, vlak voor de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, kreeg Red Bull het droevige nieuws dat oprichter en eigenaar Dietrich Mateschitz is overleden op 78-jarige leeftijd. Het is een zwaar weekend voor de Oostenrijkse renstal, maar het Formule 1-team gaat in Austin door met haar werkzaamheden.

Naast het circuit wordt nu wel het een en ander stilgelegd. In een officieel statement laat Red Bull weten: "Na het overlijden van Mr. Mateschitz zijn alle gesprekken met de FIA over het budgetplafond, en de gevolgen daarvan, stilgelegd tot nader order. De deadline voor de overeenkomst is verlengd en we verwachten dat de gesprekken halverwege volgende week weer opgepakt zullen worden."

Red Bull heeft in 2021 het budgetplafond overschreden en is nog met de FIA in gesprek over een mogelijke straf. Wat de straf is, dat zal dus nog wat later bekend worden gemaakt.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen