Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

'Red Bull en Honda dichtbij een akkoord over 2022'

Red Bull en motorleverancier Honda zouden steeds dichter bij een akkoord zijn over het afstaan van de Honda-motoren in 2022. Deze week zijn de gesprekken met de verschillende partijen over een engine freeze hervat.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Eigenlijk had Red Bull al sinds de aankondiging van het vertrek van Honda uit de Formule 1 duidelijk voor ogen welke koers het in 2022 wil varen. Men wil de motoren van Honda overnemen, inclusief het bijbehorende intellectuele eigendomsrecht. Zelf de motor doorontwikkelen acht men vanwege een gebrek aan kennis en de juiste infrastructuur niet mogelijk en dus is men afhankelijk van een engine freeze in de Formule 1. Dit moet er voor zorgen dat ook de andere motorfabrikanten de motor niet kunnen doorontwikkelen.

De gesprekken daarover zijn volgens The Race deze week weer hervat en volgens de publicatie zijn de geluiden positief. Red Bull en Honda lagen al redelijk op één lijn en ook de overige teams waren uiteindelijk wel voor het idee te porren, al stelde iedereen daar andere voorwaarden tegenover. Dat zijn de plooien die nu naar verluidt nog glad gestreken moeten worden.

Als uiteindelijk alle neuzen dezelfde kant op staan, is het aannemelijk dat Red Bull naast de motoren ook een deel van het werknemersbestand van Honda overneemt. Zo is het team niet enkel afhankelijk van de eigen expertise. Volgens voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers is het ook een probaat middel voor Honda om voeling te houden met de Formule 1 voor als het ooit een terugkeer zou overwegen.

Wanneer er witte rook uit Japan en/of Milton Keynes komt, is nog even afwachten. Eigenlijk was het de bedoeling dat Red Bull in november al duidelijk zou hebben welke koers met in 2022 vaart, maar het liep anders. Men zal echter nog steeds zo snel mogelijk een antwoord willen hebben, aangezien ook de gewenste constructie veel voorbereidingstijd vraagt. Ook intern zal men bijvoorbeeld het nodige personeel om moeten scholen tot motor-experts.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Honda verlaat de Formule 1 en Red Bull RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"