Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull en Honda openen nieuwe contractonderhandelingen

Red Bull en Honda zijn wederom volop in gesprek over een verlenging van het contract, zo erkent de grote Honda-Formule 1-baas.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

In november vorig jaar, nog niet heel lang geleden dus, tekenden Red Bull en Honda een nieuwe overeenkomst, waarin er één jaar achter de samenwerking werd geplakt. Het huidige partnerschap loopt volgens het huidige contract tot en met het 2021-seizoen, maar mogelijk wordt deze dus binnenkort opnieuw verlengd.

In gesprek met Autosport.com bevestigt Honda's hoogste Formule 1-baas, Masashi Yamamoto, dat de gesprekken over een nieuw contract inderdaad in volle gang zijn. Vanzelfsprekend is een verlenging van de verbintenis echter niet, erkent de Japanner: "Bij Honda moeten we de ontwikkelingen in de auto-industrie in de gaten houden en daar rekening mee houden."

De auto-industrie zet namelijk steeds meer in op elektrisch rijden, wat volgens Yamamoto een grote investering vergt van een bedrijf als Honda. "We moeten daarom ook vanuit het bedrijfsoogpunt goed kijken naar het Formule 1-project en afwegen op welke manier we het programma fatsoenlijk in kunnen vullen", aldus de Honda-voorman, die aangeeft dat de focus van de motorsportafdeling wel volledig bij de Formule 1 ligt en er geen plannen zijn om in te stappen in de Formule E.

Max Verstappen kende een uitstekende testweek in zijn nieuwe Red Bull, maar Mercedes was wederom ijzersterk. En speelde Ferrari verstoppertje of zijn er echt problemen? Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen behandelen dit en nog veel meer in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast, die hieronder te luisteren is.

9 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem