Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull en Mercedes: 'Ferrari is illegaal bezig'

Mercedes en Red Bull verdenken Ferrari ervan met een illegale auto rond te rijden. Red Bull acht de spiegels van de Scuderia illegaal, terwijl Mercedes de legaliteit van het olieverbruik en de batterij van Ferrari in twijfel trekt.

Ferrari lijkt op dit moment het sterkste team in de Formule 1. Het nadeel daarvan is dat concurrerende teams de auto onder de loep willen nemen en zoeken naar zaken die in strijd zijn met de regels. Red Bull stuitte daarbij eerder al op mogelijk illegale spiegels van de Scuderia. Deze sloten van bovenaf gezien niet aan aan de sidepods (er was een dun strookje asfalt zichtbaar) zoals de reglementen voorschrijven. Ferrari loste dit op door drie kleine spikes van exact de juiste lengte te introduceren.

Mercedes vermoedt ondertussen nog altijd dat Ferrari hydraulische olie via de aanvoerleidingen toevoegt aan de brandstof. De FIA onderzocht het systeem in China maar verklaarde het volledig legaal. Maar daarmee is Ferrari nog niet van Mercedes af, want de Duitse constructeur plaatst ook vraagtekens bij de batterij van Ferrari. Die zou voor een korte periode meer vermogen leveren dan de vier toegestane kilojoule. De FIA heeft de motorleveranciers gevraagd duidelijk te maken hoe hun krachtbronnen de opgeslagen energie vrijgeven. Bij voldoende argwaan zouden de batterijen op last van de FIA zelfs verwijderd kunnen worden om ze nader te kunnen inspecteren.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"