© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Red Bull-en Toro Rosso-bolides gaan meer op elkaar lijken in 2019"

11 sep. 2018 09:09 Jan van der Burgt 0 reacties
De laatste jaren zijn Red Bull en Toro Rosso op technisch een beetje uit elkaar gedreven, maar daar komt met de komst van Honda naar Red Bull in 2019 verandering in. De Red Bull-gezusters intensiveren de samenwerking.

Omdat beide teams volgend jaar met de Honda-motoren rijden, gaan de auto's meer op elkaar gelijken dan in de laatste jaren het geval was, zo geeft Toro Rosso-teambaas Franz Tost tegenover F1.com te kennen:

"We zullen zeer nauw samenwerken met Red Bull Racing, aangezien de achterkant van de Toro Rosso volgend jaar nagenoeg gelijk is aan die van de Red Bull. De motor, de versnellingsbak en de wielophanging zullen hetzelfde zijn, zover als de reglementen dat toelaten. Daarnaast zullen we over dezelfde hydraulische systemen beschikken, als ook over dezelfde elektronica."

De samenwerking tussen Red Bull en Toro Rosso zal in de praktijk lijken op die tussen Ferrari en Haas. Laatstgenoemde team gebruikt vrijwel alle systemen die het reglementair mag inkopen bij Ferrari en dat heeft hen met name in 2018 geen windeieren gelegd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen