Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Red Bull-en Toro Rosso-bolides gaan meer op elkaar lijken in 2019"

De laatste jaren zijn Red Bull en Toro Rosso op technisch een beetje uit elkaar gedreven, maar daar komt met de komst van Honda naar Red Bull in 2019 verandering in. De Red Bull-gezusters intensiveren de samenwerking.

Omdat beide teams volgend jaar met de Honda-motoren rijden, gaan de auto's meer op elkaar gelijken dan in de laatste jaren het geval was, zo geeft Toro Rosso-teambaas Franz Tost tegenover F1.com te kennen:

"We zullen zeer nauw samenwerken met Red Bull Racing, aangezien de achterkant van de Toro Rosso volgend jaar nagenoeg gelijk is aan die van de Red Bull. De motor, de versnellingsbak en de wielophanging zullen hetzelfde zijn, zover als de reglementen dat toelaten. Daarnaast zullen we over dezelfde hydraulische systemen beschikken, als ook over dezelfde elektronica." De samenwerking tussen Red Bull en Toro Rosso zal in de praktijk lijken op die tussen Ferrari en Haas. Laatstgenoemde team gebruikt vrijwel alle systemen die het reglementair mag inkopen bij Ferrari en dat heeft hen met name in 2018 geen windeieren gelegd.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie