Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull- en Toro Rosso-kleuren ook in MotoGP te zien

Red Bull is ook in de MotoGP goed vertegenwoordigd. Dit seizoen draagt één van de KTM-teams zelfs de branding van Formule 1-opleidingsteam Toro Rosso.

Het KTM-fabrieksteam neemt in 2019 voor het derde jaar op rij deel aan het MotoGP-kampioenschap. Ook dit jaar zijn de fietsen gespoten in het oranje van de Oostenrijkse motorfabrikant, overgoten met de combinatie van mat paars, rood en geel van Red Bull.

Satellietteam Tech3 heeft niet alleen Yamaha verlaten voor KTM, maar ook de zwart-groene kleuren van voormalige hoofdsponsor Monster verruild voor een kleurstelling die sterk overeenkomt met die van Toro Rosso. Het blauw, zilver en oranje verwijst naar het feit dat Red Bull nu ook het tweede KTM-team sponsort. Beide teams presenteerden hun nieuwe machines dinsdag op het hoofdkwartier van KTM in Mattighofen. Johann Zarco en Pol Espargaro zullen de fabrieks-KTM's dit jaar besturen, Hafizh Syahrin en Miguel Oliveira nemen de Tech3-machines tussen hun benen. Dani Pedrosa nam afgelopen jaar afscheid van Honda en zal in de loop van dit seizoen testwerkzaamheden voor KTM verrichten, nadat de Spanjaard hersteld is van de operatie die hij onlangs onderging.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"